Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Elveţia sunt 1.000 de prostituate românce, 20 la sută victime ale traficului de fiinţe umane

În Elveţia sunt peste 1.000 de prostituate românce, 20 la sută fiind victime ale traficului de fiinţe umane, a declarat, luni, la Bucureşti, directorul adjunct al diviziei de cooperare poliţienească, Olivier Pecorini,, în cadrul unei conferinţe la care a fost şi ministrul de Interne, Traian Igaş.

"Cifrele în ceea ce priveşte traficul de fiinţe umane sunt foarte greu de aflat. Ştim că avem peste 1.000 de prostituate românce în Elveţia şi noi apreciem că 20 la sută dintre acestea nu desfăşoară în mod benevol această activitate. În Elveţia este o activitate. Vă puteţi da seama că este vorba de un număr semnificativ de femei care sunt victimele acestui fenomen", a declarat Olivier Pecorini, luni, după întâlnirea dintre Traian Igaş cu delegaţia elveţiană condusă de consilierul federal Simonetta Sommaruga, şeful Departamentului pentru Justiţie şi Poliţie din Confederaţia Elveţiană.

Consilierul federal Simonetta Sommaruga s-a întâlnit, luni, cu ministrul de interne Traian Igaş, discuţiile dintre axându-se pe linia combaterii criminalităţii organizate, în special a traficului de persoane.

Întrebat de jurnalişti dacă susţine, personal, legalizarea prostituţiei în România, ministrul Traian Igaş a declarat că în măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală.

"Ar trebui să aducem în ecuaţie toate elementele. Pe de-o parte trebuie să ţinem cont şi de părerea Bisericii Ortodoxe Române", a declarat ministrul Traian Igaş.

Ministrul de interne a precizat că, în cadrul întrevederii de luni, s-a decis înfiinţarea unui Grup de lucru româno-elveţian pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, iar acesta va începe să funcţioneze în luna ianuarie 2012.

De asemenea, ministrul a mulţumit Elveţiei "pentru sprijinul moral acordat României în procesul de aderare la Spaţiul Schengen" şi şi-a exprimat convingerea că "această vizită va contribui în mod semnificativ la consolidarea relaţiilor celor două state în domeniul poliţienesc".

La rândul său, consilierul federal Simonetta Sommaruga, a apreciat colaborarea bilaterală în combaterea criminalităţii organizate, mai cu seamă a traficului de fiinţe umane, în special a femeilor şi minorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Elveţia sunt 1.000 de prostituate românce, 20 la sută victime ale traficului de fiinţe umane.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Elveţia sunt 1.000 de prostituate românce, 20 la sută victime ale traficului de fiinţe umane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei