Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofertă

Brazii de Crăciun vor fi vânduţi de Direcţia Silvică Suceava la preţuri de 20-30 de lei bucata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor ca de sărbătorile de iarnă să simtă în casă parfumul natural de brad, dar să şi împodobească pomul sub care să fie lăsate cadourile de Crăciun, pot cumpăra brazi naturali începând de la numai 20 de lei bucata, de la Direcţia Silvică Suceava.

O alternativă şi mai ieftină pentru pomul de Crăciun este achiziţionarea de molizi, care se vând începând de la 10 lei.

Este interesant de remarcat faptul că, pentru acest an, Direcţia Silvică Suceava a limitat numărul maxim de brazi şi molizi care pot fi scoşi la vânzare la 6.783 de exemplare, în vreme ce anul trecut, numărul maxim de exemplare ce puteau fi achiziţionate era de 8.842.

Purtătorul de cuvânt al DS Suceava, Cristian Tomniuc, a declarat că “din 5 decembrie, cei interesaţi de achiziţionarea brazilor de Crăciun se pot adresa ocoalelor din subordinea Direcţiei Silvice Suceava. Recoltarea brazilor se va face doar în baza solicitărilor depuse, deci nu se va tăia nimic în plus, pentru ca brazii care nu se vând să nu fie irosiţi”.

Astfel, în funcţie de solicitările venite de la populaţie, Direcţia Silvică Suceava va scoate la vânzare cel mult 5.563 de brazi şi maxim 1.220 de molizi.

Cei mai ieftini brazi de Crăciun scoşi la vânzare de DS Suceava sunt cei la 20 de lei, cu o înălţime cuprinsă între 0,75 – 1,3 metri. Brazii cu dimensiuni cuprinse între 1,3 metri şi doi metri costă 25 de lei, iar cei care au o înălţime de maxim trei metri costă 30 lei, cu tot cu TVA.

La molid, preţurile sunt înjumătăţite, astfel încât exemplarele cu o înălţime de maxim 1,30 m se vând cu zece lei, cele până în doi metri, cu 15 lei, iar molizii de până la trei metri, cu20 de lei.

 

Amenzi şi închisoare pentru tăierea ilegală a brazilor de Crăciun

Conform legii, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun dobândiţi ilegal, fără a fi marcaţi cu crotaliu, este interzisă, fapta fiind considerată contravenţie şi fiind pedepsită cu sancţiune cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei.

Mai mult, conform Codului Silvic, tăierea brazilor de Crăciun se pedepseşte ca infracţiune, cei vinovaţi riscând o pedeapsă cuprinsă între  şase luni şi patru ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brazii de Crăciun vor fi vânduţi de Direcţia Silvică Suceava la preţuri de 20-30 de lei bucata.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Brazii de Crăciun vor fi vânduţi de Direcţia Silvică Suceava la preţuri de 20-30 de lei bucata5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi... trimis de
(22 nov 2011, 11:43:45
Si tiganii in spatele pietii mici,in Obcine,in Ilisesti,in Burdujeni ,etc...vor vinde brazi sau varfuri de brazi nemarcati ,ca in fiecare an...Cine ia spaga??Politia comunitara,primarul,consilieri
2.   ... trimis de
(22 nov 2011, 13:06:55
ce prostie cu brazii astia, in fiecare an milioane de brazi distrusi asa de distractie, iar apoi aruncati de la balcoane. Bataie de joc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei