Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revoluţionarii din Timişoara care fac greva foamei anunţă un miting de protest pentru vineri

Marţi, 22 Noiembrie 2011 (16:59:58)

Cei opt revoluţionari din Timişoara care marţi au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de suspendarea indemnizaţiilor pentru luptătorii din revoluţie şi urmaşii eroilor martir anunţă că vineri vor organiza un miting,la care aşteaptă toate asociaţiile de revoluţionari din Timiş.

Cei opt revoluţionari şi urmaşi ai celor ucişi în Revoluţia din 1989 protestează, marţi după-amiază, la sediul Asociaţiei Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţia din 1989 (ALTAR), purtând tricouri albe pe care scrie "Greva foamei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă cei opt protestatari, la sediul ALTAR s-au mai strâns aproximativ 30 de revoluţionari.

Potrivit protestatarilor, nemulţumirile greviştilor sunt legate de suspendarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari şi urmaşii celor ucişi în timpul Revoluţiei din 1989.

"Tatăl meu a fost împuşcat în timpul Revoluţiei, iar cenuşa lui a fost aruncată la canal. Guvernanţii îşi bat joc de noi pentru binele lor. Cerem să nu mai fim batjocoriţi şi să se respecte Legea recunoştinţei dată în 2004. Noi nu suntem milogi, însă am ajuns să fim consideraţi asistaţi sociali. Vă promitem că acesta e doar începutul, dacă trebuie să murim aici, vom muri”, a afirmat unul dintre protestatari, Daniel Ciobanu.

O femeie care protestează şi ea şi al cărei soţ a fost împuşcat în timpul revoluţiei de la Timişoara a afirmat că fiul său, care nu a apucat să îşi cunoască tatăl, nu va mai primi indemnizaţie începând din 2012.

"Fiul meu avea trei ani când soţul a fost împuşcat. Nu îl cunoaşte decât din poze. Fiul meu nu va mai primi niciun ban din 2012, eu poate că o să mai primesc, dar nu se ştie pentru cât timp”, a spus aceasta.

Protestatarii au anunţat că vineri vor organiza un miting în Piaţa Operei din Timişoara, la care aşteaptă toate asociaţiile de revoluţionari din Timiş.

Deputatul Nicolae Mircovici anunţase, marţi, că opt revoluţionari din Timişoara au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de suspendarea în 2012 a indemnizaţiilor pentru luptătorii din revoluţie şi urmaşii eroilor martir.

Mircovici, deputat al minorităţilor naţionale, a făcut acest anunţ pe holul Camerei Deputaţilor, având peste haine o pânză albă pe care scrie "Libertate! Democraţie!" şi care ar fi aparţinut revoluţionarului Ion Marcu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revoluţionarii din Timişoara care fac greva foamei anunţă un miting de protest pentru vineri.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Revoluţionarii din Timişoara care fac greva foamei anunţă un miting de protest pentru vineri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei