Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O fetiţă de 3 ani a murit, iar fratele ei este în comă după ce străbunica le-a dat otravă în loc de sirop de tuse

Doza de insecticid înghiţită de cei doi copii din Călăraşi în loc de sirop ar fi putut omorî chiar şi un adult, produsul fiind al doilea ca toxicitate după substanţa cunoscută ca "Verde de Paris", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Viorela Niţescu.

O fetiţă în vârstă de trei ani, din comuna Unirea, judeţul Călăraşi, a murit, iar fratele ei în vârstă de cinci ani este în comă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, după ce străbunica lor le-a dat să bea otravă pentru şobolani, confundând substanţa cu siropul de tuse.

Medicul Viorela Niţescu a declarat că, din păcate şi băiatul este în stare foarte gravă, şansele de supravieţuire fiind minime.

Copiii au fost aduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală în 20 octombrie. Diagnosticul la internare a fost de intoxicaţie gravă cu insecticid organo-fosforic, de gradul trei, maximum fiind gradul patru.

"Doza letală la adult este de trei mililitri, copiii ingerând exact această cantitate", a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Medicul Viorela Niţescu a precizat că, după două zile de la internare, starea copiilor părea că s-ar ameliora, dar brusc s-a agravat, fetiţa decedând în 27 octombrie. Fratele ei este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă.

"Băiatul este în stare foarte gravă, în comă, intubat şi primeşte un tratament special pentru astfel de cazuri. Şansele de supravieţurie sunt minime", a spus medicul.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, unde au fost internaţi iniţial, copiii se aflau în grija bătrânei, iar mama acestora lăsase o sticluţă cu sirop de tuse pentru că ambii erau răciţi. Din greşeală, femeia a încurcat medicamentul cu otrava pentru şobolani, iar la scurt timp după ce au băut substanţa copiilor li s-a făcut rău şi au fost transportaţi la spital în stare gravă.

"La noi au ajuns în stare foarte gravă, au fost stabilizaţi şi am decis să-i trimitem la Bucureşti, la Spitalul Grigore Alexandrescu", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Victor Verinceanu.

Poliţia a început o anchetă în acest caz. "Iniţial s-au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dar acum va fi schimbată încadrarea juridică a faptei, ancheta fiind n curs de desfăşurare", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă de 3 ani a murit, iar fratele ei este în comă după ce străbunica le-a dat otravă în loc de sirop de tuse.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O fetiţă de 3 ani a murit, iar fratele ei este în comă după ce străbunica le-a dat otravă în loc de sirop de tuse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei