Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2011 - Anul XVI, nr. 259 (4857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 2.000 de şoferi, amendaţi pentru nerespectarea regulilor la treceri de cale ferată

Peste 2.000 de şoferi, care nu au respectat dispoziţiile legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată, au fost depistaţi în primele nouă luni ale anului, în urma a 252 de acţiuni organizate de poliţiştii secţiilor regionale de Poliţie Transporturi, împreună cu poliţiştii rutieri.

Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, dar şi pentru constatarea actelor de nerespectare a normelor rutiere instituite în aceste zone.

În urma celor 252 de acţiuni organizate la nivel teritorial, pentru neregulile depistate au fost sancţionaţi 2.165 de şoferi.

De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice 147 de permise auto şi 95 de certificate de înmatriculare.

În vederea îmbunătăţirii sistemului de presemnalizare şi semnalizare rutieră, poliţiştii au întocmit 23 de informări către primăriile comunale şi orăşeneşti, administratori ai unor segmente de drum public cu care se intersectează calea ferată.

În această perioadă au avut loc 136 de evenimente la trecerile la nivel cu calea ferată, aproape 80 la sută dintre acestea având loc ziua.

După locul producerii, 42 la sută dintre evenimentele rutiere au avut loc la intersecţia căii ferate cu drumurile comunale, iar 26 la sută la intersecţia cu străzi din municipii şi oraşe.

Conform datelor existente, în anul 2011, ziua din săptămână în care au loc cele mai multe evenimente la trecerile la nivel cu calea ferată este vineri (19,1 la sută), urmată de marţi (14,7 la sută).

Din totalul evenimentelor rutiere, 22 au constituit accidente grave în urma cărora 23 de persoane au decedat şi 13 au fost rănite grav.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor conducătorilor auto asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată.

Semnalele luminoase şi acustice şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere. De asemenea, în zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de şoferi, amendaţi pentru nerespectarea regulilor la treceri de cale ferată.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Peste 2.000 de şoferi, amendaţi pentru nerespectarea regulilor la treceri de cale ferată4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei