Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 5.300 de pensii au fost revizuite, mai mult de 126.000 de lei trebuie achitaţi retroactiv

Peste 5.300 de dosare de pensie ale personalului auxiliar din justiţie, personalului diplomatic, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant şi de la Curtea de Conturi au fost revizuite, sumele care trebuie achitate retroactiv totalizând 126.329 lei, informează CNPP.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a precizat, miercuri, răspunzând unei solicitări făcute de MEDIAFAX, că în urma revizuirii pensiilor care au făcut obiectul prevederilor OUG 59/2011 au fost reverificate 5.353 de dosare şi au fost emise tot atâtea decizii.

Potrivit CNPP, în 150 de dosare au fost depuse documente în completare iar sumele care trebuie achitate retroactiv, de la 1 septembrie 2010, totalizează 126.329 de lei.

Sursa citată a dat câteva exemple de pensii care au fost majorate în urma revizuirii. Astfel, pensia unui pilot era, după recalcularea conform Legii 119/2010, de 2.093 de lei iar pensia revizuită conform noilor documente a ajuns la 2.478 de lei.

Un pensionar care a făcut parte din personalul navigant civil şi a depus cerere pentru adăugare stagiu de cotizare suplimentar şi valorificare grupe superioare de muncă a obţinut după revizuire o majorare a pensiei de la 2.028 de lei la 2.414 lei.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) anunţa, în 29 iunie, că dosarele de pensie ale personalului auxiliar din justiţie, personalului diplomatic, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant şi de la Curtea de Conturi, recalculate în baza principiului contributivităţii, vor fi revizuite în baza OUG 59/2011.

MMFPS preciza atunci că prin ordonanţa de urgenţă urmau să fie revizuite 5.522 de dosare, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a documentului.

Pensiile puteau fi revizuite şi la cererea beneficiarilor, cu condiţia ca aceştia să depună în termen de 20 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă noi acte care să fie luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare şi a punctajului mediu anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.300 de pensii au fost revizuite, mai mult de 126.000 de lei trebuie achitaţi retroactiv.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5.300 de pensii au fost revizuite, mai mult de 126.000 de lei trebuie achitaţi retroactiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei