Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi nou-născuţi cu malformaţii cardiace grave care nu pot fi operaţi în România vor fi duşi la Viena

Doi nou-născuţi cu malformaţii cardiace grave vor fi operaţi la Viena, unul dintre bebeluşi fiind transportat deja cu avionul în Austria, în timp ce al doilea copil va fi dus în cursul zilei de miercuri, după ce medicii ieşeni au stabilit că intervenţiile chirurgicale nu se pot face în România.

Unul dintre copii, în vârstă de 24 de zile, a fost adus la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi de la o maternitate privată din Suceava, unde a fost născut, iar medicii ieşeni ieşeni au constatat că bebeluşul suferă de malformaţii cardiace grave şi necesită intervenţie chirurgicală urgentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceeaşi situaţie se află şi o fetiţă din Iaşi, în vârstă de 17 zile, care a fost diagnosticată tot cu malformaţii grave după naştere.

"Am început căutările unui spital din străinătate, după ce am aflat că la Cluj centrul de acolo e în reabilitare, iar la Târgu Mureş sunt supraaglomeraţi, iar în plus nu au nici fonduri şi nici personal disponibil. Am discutat cu cei de la spitalul AKH din Viena şi s-au arătat dispuşi să opereze ambii copii", a declarat, miercuri, presei Maria Stamatin, directorul medical al maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi.

Primul dintre copii a fost transportat, marţi, la Viena, cu avionul, iar cel de-al doilea va fi transferat la spitalul din capitala Austriei în cursul după-amiezii de miercuri.

Costurile transportului şi intervenţiilor chirurgicale se ridică la aproximativ 60.000 de euro. Două-treimi din sumă este acoperită de casele de asigurări din Iaşi şi Suceava, în timp ce costul transportului bebeluşilor este asigurat de oameni de afaceri ieşeni.

"Părinţii copiilor nu au o situaţie financiară bună. S-au găsit soluţii urgente, pentru că viaţă acestor bebeluşi atârnă de un fir de aţă. Nu ar fi rezistat fără aceste intervenţii", a afirmat medicul Maria Stamatin.

Cei doi copii vor fi însoţiţi de mamele lor pe toată durata spitalizării în Austria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi nou-născuţi cu malformaţii cardiace grave care nu pot fi operaţi în România vor fi duşi la Viena.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi nou-născuţi cu malformaţii cardiace grave care nu pot fi operaţi în România vor fi duşi la Viena0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei