Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensionarii îi cer lui Lăzăroiu indexarea în avans a pensiilor, ministrul le spune că nu se poate

Organizaţiile pensionarilor i-au cerut ministrului Sebastian Lăzăroiu să propună Guvernului aplicarea mai devreme, de la 1 septembrie, a dispoziţiei referitoare la indexarea pensiilor, dar să aprobe aplicarea şi în cazul cotei de asigurări de sănătate, dar ministrul le-a spus că nu se poate

Organizaţiile pensionarilor civili reprezentantive la nivel naţional s-a întâlnit, vineri, cu ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, la întâlnire fiind prezenţi şi secretarul de stat Valentin Mocanu şi preşedinta Casei Naţionale de Pensii Publice, Doina Pârcălabu, potrivit unui comunicat de luni al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România.

Pensionarii i-au cerut ministrului Sebastian Lăzăroiu să propună guvernului să aprobe aplicarea în avans - de la 1 septembrie 2011 cel puţin - a dispoziţiei referitoare la indexarea pensiilor prevăzută în Legea 263/2010, în loc de 1 ianuarie 2012.

Reprezentanţii pensionarilor consideră că această măsură este justificată, precizând că a scăzut puterea de cumpărare a pensiilor care, nu numai că nu au crescut - în ultimii doi ani au fost îngheţate - ci au înregistrat o diminuare a cuantumului prin aplicarea contribuţiei de 5,5 la sută pentru asigurările de sănătate.

De asemenea, pensionarii i-au cerut ministrului să propună Guvernului să aprobe aplicarea şi în cazul cotei de asigurări de sănătate, reglementarea privind impozitarea pensiilor.

"În conjunctura actuală se cere moderaţie, nu este posibilă, deocamdată, indexarea pensiilor şi a elogiat măsurile de austeritate aplicate de Guvern anterior", a răspuns ministrul la finalul discuţiilor din cadrul întâlnirii, într-un mod lapidar, după cum susţin pensionarii.

Fondul de salarii poate creşte anul viitor doar cu 5% dacă economia va avansa cu 1,5% în acest an şi cu 3,9% în 2012, iar pensiile s-ar putea majora cu cel puţin 7%, declara, în aprilie, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru. În ceea ce priveşte pensiile, acestea trebuie indexate cu inflaţia plus jumătate din creşterea salariului real.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii îi cer lui Lăzăroiu indexarea în avans a pensiilor, ministrul le spune că nu se poate.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii îi cer lui Lăzăroiu indexarea în avans a pensiilor, ministrul le spune că nu se poate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei