Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţul medicamentelor aduse în ţară pentru nevoi speciale, avizat de MS

Preţul medicamentelor aduse în ţară pentru nevoi speciale va fi avizat temporar de Ministrul Sănătăţii, în conformitate cu legislaţia în vigoare, potrivit unui proiect de ordin al MS.

Ministerul Sănătăţii (MS) propune ca pentru rezolvarea unor nevoi speciale, când sunt solicitate medicamente neautorizate de punere pe piaţă, să existe posibilitatea importului acestora în baza unei autorizaţii pentru nevoi speciale emise de reprezentanţii instituţiei.

"Pentru aceste medicamente nu sunt prevăzute reglementări specifice în ceea ce priveşte preţul, ele fiind aduse în ţară la preţuri foarte mari", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

În acest context, Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de ordin care prevede ca şi pentru aceste cazuri preţul să se stabilească în mod transparent, unitar, în conformitate cu metodologia de calcul din Ordinul 75/2009.

Proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman a fost supus, joi, dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

"În cazul în care preţul medicamentelor pentru nevoi speciale nu este în conformitate cu prezentele norme, Ministerul Sănătăţii poate aviza temporar preţul propus pe perioada de valabilitate a autorizaţiei de nevoi speciale", a precizat purtătorul de cuvât al Ministerului Sănătăţii.

Ea a dat ca exemplu medicamentele oncologice ieftine care nu se mai fabrică în România, dar care sunt cerute în anumite cazuri de către bolnavi. "Respectivele produse erau aduse la preţuri foarte mari. Acest lucru nu va mai fi posibil după intrarea în vigoare a noului proiect", a mai spus Oana Grigore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul medicamentelor aduse în ţară pentru nevoi speciale, avizat de MS.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul medicamentelor aduse în ţară pentru nevoi speciale, avizat de MS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei