Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2011 - Anul XVI, nr. 153 (4751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţul caselor de vacanţă a scăzut cu până la 52% de la începutul anului 2008

Preţul caselor de vacanţă a scăzut cu până la 52% de la începutul anului 2008 până în prezent, într-un ritm similar cu piaţa rezidenţială în ansamblu, se arată într-o analiză a portalului imobiliare.ro.

Cele mai mari reduceri de preţ au fost înregistrate în judeţul Braşov, care se situează pe locul al treilea din punct de vedere al numărului ofertelor.

Analiza imobiliare.ro a fost realizată pe baza unui număr de 492 de anunţuri de oferte de locuinţe secundare, inclusiv case şi apartamente de vacanţă.

În cazul a 51,6% dintre oferte, preţul unei astfel de locuinţe depăşeşte 150.000 de euro, iar pentru 16,7% din anunţuri preţurile de strigare sunt mai mici de 60.000 de euro.

Locuinţele de vacanţă ale căror preţuri de vânzare sunt cuprinse între 60.000 şi 100.000 de euro reprezintă 17,5% din ofertă, iar 14,2% din anunţuri au preţuri cuprinse care variază între 100.000 şi 150.000 de euro.

Cele mai multe oferte sunt în judeţele Constanţa (31%), Ilfov (23%), Braşov (13%), Prahova (9%) şi Hunedoara.

În Constanţa însă oferta de locuinţe secundare este completată de apartamente noi, care sunt preferate în această regiune în detrimentul caselor, mult mai scumpe atât ca preţ de tranzacţionare cât şi în ceea ce priveşte costurile de întreţinere, se arată în analiză.

În judeţul Ilfov, majoritatea caselor de vacanţă disponibile sunt situate în localităţi precum Snagov şi Corbeanca şi se înscriu în segmentul de top, la fel ca cele din judeţele Prahova şi Braşov.

Pe de altă parte, o casă de ţară din localitatea Tariverde, dotată cu toate utilităţile şi aflată la 35 kilometri de oraşul Tulcea, poate fi achiziţionată pentru mai puţin de 15.000 de euro în cazul unei case la ţară.

Casele de ţară din judeţele Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova sau Vâlcea au preţuri similare.

"Spre comparaţie, preţul unei garsoniere noi, atât pe litoral, cât şi pe Valea Prahovei începe de la 30.000-35.000 de euro", se arată în analiză.

La polul opus se află câteva zeci de oferte a căror preţ depăşeşte 500.000 de euro, cum ar fi o vilă cu o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi din Sinaia, al cărei preţ de vânzare este de 2,8 milioane de euro.

"Oferte similare există şi în Constanţa, Braşov sau Ilfov", precizează analiza citată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul caselor de vacanţă a scăzut cu până la 52% de la începutul anului 2008.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţul caselor de vacanţă a scăzut cu până la 52% de la începutul anului 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei