Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a trecut pe roşu ca pieton, în drum spre o bancă, după ce un poliţist a oprit traficul auto

Premierul Emil Boc a trecut pe culoare roşie a semaforului, în timp ce se deplasa, vineri, ca pieton, de la sediul Guvernului către filiala BCR din Piaţa Victoriei pentru a asista la semnarea primului contract din noul program "Prima Casă", traficul fiind oprit de un poliţist din garda sa personală.

Sediul BCR, unde premierul era aşteptat pentru a asista la semnarea contractului, se află în imediata apropiere a Palatul Victoria, astfel că Boc a ales să nu mai folosească maşina din coloana oficială, ci să se deplaseze ca pieton până la locul evenimentului. El a fost supravegheat şi însoţit pe tot traseul de mai mulţi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

În timp ce traversa intersecţia prin pasajul pietonal subteran din Piaţa Victoriei, premierul a fost recunoscut de unii cetăţeni, care au exclamat surprinşi: "Uite, mă, ăsta e Boc!"

În momentul în care delegaţia de la Guvern a ajuns la trecerea de pietoni din faţa băncii, premierul s-a oprit la culoare roşie a semaforului, dar unul dintre poliţiştii din dispozitivul său de pază a oprit traficul rutier pe Calea Victoriei şi a făcut semn pietonilor, inclusiv lui Boc, să traverseze.

Observând că trecerea maşinilor a fost blocată, iar poliţistul făcea semne pietonilor să treacă, Boc s-a decis, după o scurtă ezitare, să traverseze şi el pe culoarea roşie a semaforului.

Ulterior, după ce a asistat la semnarea contractului, Boc a ales să se întoarcă la Guvern tot pe jos, dar de această dată însoţit de un număr mare de reporteri şi operatori TV, cărora chiar le-a atras atenţia să nu traverseze intersecţia pe culoarea roşie a semaforului.

"Măcar profit de ocazie să fac un pic de mişcare, şi aşa este destul de puţină şansă să fac mişcare în funcţia asta. Mai fac în afară, când mai ajung pe la sala de sport, seara târziu, pe la orele 11-12", le-a spus Boc ziariştilor.

La un moment dat, primul-ministru s-a arătat nemulţumit că aghiotantul său a rămas câţiva metri în spate şi l-a îndemnat să meargă mai repede.

"Hai mai repede, grăbeşte-te!", i-a spus Boc ofiţerului SPP.

Întrebat de jurnalişti dacă nu îi este teamă de o eventuală ostilitate a trecătorilor după ce a Guvernul a luat măsuri sociale nepopulare, Boc a susţinut că acţiunile sale "au salvat" România şi cetăţenii.

"De ce să îmi fie teamă? Atunci când ştii că ce ai făcut, ai făcut pentru a salva ţara şi 22 milioane de locuitori, ştii că nu ai greşit, chiar dacă pe termen scurt unii sunt nemulţumiţi. Şi au drept să fie nemulţumiţi, înţeleg asta", a spus Boc.

Prezenţa premierului pe stradă, cu un grup numeros de ofiţeri SPP şi ziarişti, a fost observată de unele persoane, iar unii şoferi au claxonat îndelung când l-au văzut pe Boc.

 

Guvernul confirmă că Boc a traversat pe roşu, dar îl indică drept responsabil pe poliţist

Guvernul a transmis un comunicat în care confirmă că premierul Emil Boc a traversat intersecţia pe culoarea roşie a semaforului, împreună cu alţi pietoni, respectând indicaţiile agentului de poliţie, fără însă să precizeze motivul pentru care poliţistul, care îl însoţea pe premier, a oprit traficul.

"Premierul Emil Boc a traversat strada, împreună cu ceilalți pietoni, în momentul în care agentul de la Poliția Rutieră, aflat în intersecție, le-a permis acest lucru. Legea circulației precizează că, atâta timp cât în intersecție este un polițist, se respectă indicațiile acestuia cu întâietate", transmite Guvernul.

Sursa citată precizează totodată că agentul lucrează la Poliția Rutieră și nu face parte din garda personală a premierului.

Coloana premierului este formată, conform legii, din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază şi agenţi ai Poliţiei Rutiere.

Agentul Poliţiei Rutiere care a oprit, vineri, traficul auto pentru premierul Boc şi ceilalţi pietoni îl însoţea pe şeful Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a trecut pe roşu ca pieton, în drum spre o bancă, după ce un poliţist a oprit traficul auto.
 Vizualizări articol: 255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc a trecut pe roşu ca pieton, în drum spre o bancă, după ce un poliţist a oprit traficul auto1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei