Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii suceveni, sfătuiţi de ministrul Funeriu să-şi trăiască viaţa şi să nu fumeze

Duminică, 19 Iunie 2011 (17:41:51)

Prezent la cea de-a treia ediţie a Galei olimpicilor suceveni, organizată azi de Inspectoratul Şcolar Suceava, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a avut câteva sfaturi şi îndemnuri pentru elevii şi profesorii veniţi la eveniment. Aşa cum a ţinut să le spună elevilor, gândurile pe care le are pentru ei, „sunt mai puţin din creier şi mai mult din suflet”. În mesajul său, ministrul Funeriu le-a recomandat tinerilor să facă sport, să-şi trăiască viaţa şi să nu fumeze. „Vă dau câteva mici sfaturi, dragi elevi, pentru că începeţi cu toţii o nouă perioadă. În primul rând să faceţi cât mai mult sport, nu uitaţi acest lucru. În al doilea rând, nu-i credeţi niciodată pe cei care vă spun că visele voastre nu se pot realiza. Nu fumaţi”, sunt cuvintele pe care le-a adresat ministrul educaţiei celor 162 de olimpici din judeţ.

Ministrul Daniel Petru Funeriu i-a mai sfătuit pe elevi să-şi trăiască viaţa. „Am vrut să le spun un lucru care până la urmă este de bun-simţ. A-şi trăi viaţa înseamnă a crede în ceea ce faci, a citi o carte care nu este în programă, a merge în vacanţă”, a spus ministrul.

În afară de aceste sfaturi de viaţă, ca de la ministru la elevi, Daniel Petru Funeriu le-a vorbit olimpicilor din judeţul Suceava despre valorile umane reprezentative ale ţărilor în care a trăit pentru o vreme, respectiv Germania, Statele Unite ale Americii, Japonia, Franţa şi România.

„În mod firesc, m-am întrebat care este valoarea în jurul căreia ne adunăm noi, românii, atunci când ne este greu. Trebuie să depăşesc condiţia de ministru şi să spun că nu am venit cu un răspuns, dar vin cu o propunere, acea valoare trebuie să fie educaţia”, a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Discursul ministrului nu s-a încheiat fără a le adresa olimpicilor şi profesorilor lor îndemnul de a transforma România. „Misiunea voastră, a celor mai buni elevi, este să transformăm România din ţara lui <merge şi aşa>, din ţara lui <se poate şi aşa>, să transformăm România în <ţara lui Yes, we can>, în ţara în care să arătăm că nu suntem doar consumatori de politici europene, ci şi generatori de politici”.

162 de elevi olimpici naţionali şi internaţionali din acest an, 144 de profesori care i-au pregătit pe aceşti olimpici, oameni politici, reprezentanţi ai mediului de afaceri din Suceava, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene, cu toţii au venit s serbeze azi elita judeţului, pe cei mai buni dintre cei mai buni, pe olimpicii suceveni.

„Suceava nu are numai atâţia elevi eminenţi câţi sunt în această sală,  sunt de cel puţin de două ori mai mulţi”, a declarat inspectorul şcolar general, Petru Carcalete.

Criticat adesea de ministrul Educaţiei, la adunările cu inspectorii generali, din cauza procentului prea mare de promovabilitate la bacalaureat, Petru Carcalete i-a spus ministrului că „sunt judeţe care nu au atâţia promovaţi câţi olimpici avem noi”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni, sfătuiţi de ministrul Funeriu să-şi trăiască viaţa şi să nu fumeze.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni, sfătuiţi de ministrul Funeriu să-şi trăiască viaţa şi să nu fumeze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei