Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vreme: Restructurarea Poştei Române va aduce economii anule de până la 50 milioane de lei

Poşta Română va intra, în următoarele luni, într-un proces de restructurare care va implica desfiinţarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere şi 454 subunităţi, proces care va genera economii anuale de până la 50 milioane de lei, a declarat vineri ministrul de resort Valerian Vreme.

"La Poşta Română va avea loc una dintre cele mai mari restructurări din istoria operatorului, atât din punct de vedere funcţional, cât şi structural. În baza unei analize care a avut loc în ultimele şase luni, restructurarea urmăreşte dezvoltarea unei forţe de vânzări foarte puternice în cadrul operatorului", a afirmat, vineri, într-o conferinţă, ministrul Comunicaţiilor.

Potrivit acestuia, reducerea numărului de sucursale de la 11 la 4 va reduce birocraţia şi va aduce economii 110.000 lei/lună.

"Pentru luarea unei decizii, au fost situaţii când un document a fost semnat de 27 de persoane. Nu poţi să fi eficient într-o astfel de structură. Ca efect al restructurării, deciziile se vor lua într-un singur loc, procedurile vor fi mai simple şi vom elimina verigile slabe care generează costuri", a spus Vreme.

O altă componentă a restructurării va implica desfiinţarea şi închiderea unui număr de 402 de subunităţi poştale, 47 de oficii poştale rurale mecanizate şi 5 colective poştă rurală mecanizată.

"Simulările pe care le-am realizat arată că Poşta Română va obţine economii anuale de până la 50 milioane de lei. Aceste restructurări nu vor afecta veniturile Poştei, pentru că structura de bază a operatorului nu va fi afectată. Trebuie să pregătim Poşta Română pentru 1 ianuarie 2013, când piaţa serviciilor poştale va fi liberalizată. Va fi un moment al adevărului pentru operatorul naţional", a spus ministrul Comunicaţiilor.

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariaţi, din care peste 11.000 sunt factori poştali.

Actuala structură a operatorului include 11 sucursale, respectiv Servicii Integrate, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre, Muzeul Naţional Filatelic, Poşta Rapidă, Transport, IT&C, Imobiliară, Reţea Poştală, Servicii Poştale şi Centrul de Perfecţionare.

După aprobarea proiectului de act normativ prin care se va modifica Strategia de restructurare şi modernizare a operatorului, CNPR va avea doar patru sucursale, şi anume Servicii Integrate, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre şi Muzeul Naţional Filatelic.

"După aprobarea proiectului de act normativ, pe care sper că îl voi prezenta în Guvern săptămâna viitoare, restructurarea va intra în linie dreaptă şi în următoarele luni se va încheia", a spus Vreme.

El a adăugat că modificarea Strategia de restructurare şi modernizare a operatorului prevede şi înfiinţarea unui broker în asigurări - Asigurări Poşta Română şi a unei bănci - Banca Poşta Română, care va fi una de operaţiuni.

"În Europa, operatorii poştali naţionali desfăşoară activităţi de brokeraj şi servicii bancare. Personalul Poştei Române are capacitatea să desfăşoare activităţi de brokeraj. În privinţa băncii, reprezentanţii Băncii Naţionale au apreciat pozitiv iniţiativa, într-un cadru informal. Estimez că societatea de brokeraj în asigurări va deveni funcţională în 2-3 luni, iar banca în 12 luni", a afirmat Vreme.

Proiectul de act normativ prevede ca operatorul poştal să fie acţionar unic la cele două entităţi. Potrivit legislaţiei, Banca Naţională a României solicită la înfiinţarea unei instituţii de credit un capital social minim de 37 milioane de lei. În cazul brokerilor, capitalul minim solicitat este de 25.000 de lei.

Ministrul a mai spus că Poşta Română va apela la consultanţi acolo unde nu are expertiza necesară punerii în practică a procesului de înfinţare a Băncii Poşta Română.

CNPR a anunţat, la începutul lunii mai, că va începe, până la 30 iunie, un proiect pilot de intermediere în domeniul asigurărilor, activitate din care estimează că va obţine până la sfârşitul anului venituri de circa şase milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vreme: Restructurarea Poştei Române va aduce economii anule de până la 50 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vreme: Restructurarea Poştei Române va aduce economii anule de până la 50 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei