Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tot mai rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotbalul românesc, această inepuizabilă oază (sau loază!?) de veselie, nu lasă să treacă măcar o zi fără să ne aducă un număr nou de umor, e drept că adesea involuntar, de cele mai multe ori însă în premieră mondială. Una din cele mai recente performanţe este cea legată de excursia la ţară pe care a organizat-o Steaua la prima întrunire a lotului provizoriu cu care urmează să abordeze viitorul sezon. Să ne înţelegem: Steaua s-a adunat la Mogoşoaia. Un loc de pe Terra unde dacă ar exista stadion şi echipă chiar s-ar putea juca fotbal. Problema e că Steaua are, teoretic, stadion. Şi nu unul oarecare, din moment ce pe acesta (Ghencea) a jucat şi Naţionala de multe ori, iar în ultimii ani s-au putut disputa şi partidele de Champions League atât ale Stelei cât şi ale Unirii Urziceni. De unde desprindem condiţia logică: stadionul Ghencea întocmeşte toate condiţiile impuse de FIFA şi UEFA. De ce s-a cărat Steaua de acolo? De ce crede ea că la Mogoşoaia va putea evolua în Europa League? Ei, nu crede, ci încearcă doar să pună niţică presiune pe nu ştiu care minister (ba ştiu, al Armeţii, dar mai rămâne de lămurit amănuntul dacă mai există Armata, în felul în care exista ca în vremurile de glorie ale Stelei; fiindcă dacă nu mai există, iar eu asta cred, rămâne doar să ne-ntrebăm la ce e bun circul ăsta, cui foloseşte, cine dracu’ se cred generalii ăia care au stârnit panarama şi, în ultimă instanţă, ce ar face ei dacă s-ar trezi în bătătură cu o echipă de fotbal) în ideea că ăia îşi vor veni în simţiri şi vor înţelege că de fapt un stadion fără echipă e ca spitalul fără pacienţi şi că Becali, înainte de a fi ameninţat cu fel de fel de chestii, ar trebui pupat şi încur...ajat să nu le lase magaoaia de care, mai mult ca sigur, s-ar alege praful în câteva luni. Steaua a devenit, aşadar, probabil singura echipă de la ţară deţinătoare a Cupei Campionilor Europeni. În acelaşi timp, deşi ea se pregăteşte în mediul rural, adevăraţii rurali, de fapt de-a dreptul ţărani, sunt neobrăzaţii de generali care au declanşat toată porcăria. O fi Becali cioban, dar mai mârlani decât el se dovedesc a fi derbedeii ăştia cu grad mare. O mai spun o dată: n-ar fi mai bine să se aresteze între ei, primii „clienţi” fiind musai cei ce au semnat actele cu Becali în urmă cu 8 ani?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai rural.
 Vizualizări articol: 1090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Tot mai rural4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei