Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2011 - Anul XVI, nr. 142 (4740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai mult de jumătate

Peste 25.000 de beneficiari de alocaţii complementare, tăiaţi de la bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 25.000 de beneficiari din judeţ ai alocaţiilor complementare pentru familiile sărace, ajutor care se acordă separat de alocaţiile clasice, pentru toţi copiii, au fost tăiaţi de la bani. Practic, dacă anul trecut erau 43.000 de familii beneficiare, după ce angajaţii Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS) Suceava au terminat de reevaluat dosarele conform noii legi, care impune reguli mult mai stricte, au mai rămas doar 17.000 de familii beneficiare.

Modificările care au dus la această scădere drastică au apărut odată cu intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2011, a Legii 277/2010, care introduce alocaţiile de susţinere familială, care înlocuiesc vechile alocaţii complementare.

Concret, după noua lege, familiile care au un venit mediu net lunar pe membru de familie de până la 200 de lei beneficiază de o alocaţie familială de 30 de lei pentru un copil, 60 de lei pentru doi, 90 de lei pentru trei, respectiv 120 de lei pentru patru sau mai mulţi copii. În a doua categorie intră cei care au venituri pe membru de familie cuprinse între 201 şi 370 de lei, aici ajutorul plecând de la 25 de lei pentru un copil şi ajungând până la o sută de lei, la familiile cu patru sau mai mulţi copii.

În cazul părinţilor despărţiţi, care îşi cresc singuri copiii, limitele de venit sunt aceleaşi, însă valoarea alocaţiei este ceva mai mare.

A doua triere s-a făcut după anchete sociale care au vizat bunurile pe care le deţin familiile care au solicitat alocaţia. Printre altele, familiile care deţin şi alte proprietăţi, în afara locuinţei de domiciliu, care au o maşină cu o vechime mai mică de zece ani, ori peste trei bovine, cinci porcine sau 20 de ovine, au fost tăiate de la acest ajutor financiar.

„Prin noua lege, alocaţia de susţinere familială oferă bani mai mulţi beneficiarilor, însă doar celor care se află într-adevăr în situaţii deosebite. Începând cu luna februarie, angajaţii instituţiei au avut parte de un volum de muncă imens, toate dosarele trebuind reanalizate şi evaluate după noile criterii”, a declarat Mirela Florea, directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Suceava, care a ţinut să le mulţumească angajaţilor pentru volumul de muncă depus.

Dacă autorităţile spun că, prin aceste noi prevederi legale, banii vor ajunge doar la familiile cu adevărat nevoiaşe, acestea pot fi interpretate şi ca măsuri care limitează la maximum plăţile pe care statul le oferă în cuantumul ajutoarelor sociale.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 25.000 de beneficiari de alocaţii complementare, tăiaţi de la bani.
 Vizualizări articol: 2444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 8 voturi
Peste 25.000 de beneficiari de alocaţii complementare, tăiaţi de la bani3.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu mai mâncați Kakat necântărit! trimis de
(19 iun 2011, 00:19:13
Alocațiile pentru sprijinirea familiei, asemenea celorlalte forme de asistență socială, au fost acordate în funcție de nivelul de kretinism al vreunui BOU - funcționar la asistența socială din primărie. Funcționar care, de prost ce e, a trecut în dreptul bunurilor solicitantului tot felul de venituri ale unor socri sau părinți locuitori sub același acoperiș sau tot felul de bunuri aparținând acelorași rude. Ce listă cu bunuri permise sau nepermise precizată de legea 277/2010, în fapt completarea declarației cuprinzând bunurile și veniturile s-a făcut la bunul plac al BOULUI – funcționar. Bouleț care abia prin martie- aprilie si-a urnit kurul obez de pe scaun ca să înceapă să facă anchetele sociale. Răstimp în care familiile îndreptățite, pentru care sume de ordinul a 30-100 de lei sunt adevărate „averi”, îi „binecuvântau” mămicuța BOULUI funcționar cu cele mai neaoșe înjurături.
Dacă mai aud de modul „principial” în care s-a realizat acordarea acestor alocații, cu toată responsabilitatea, pe cuvânt că pun mâna pe par și vin la voi (cei care declarați mâncând rahat și cei care scrieți măscăriile defecate) și vă croiesc câteva de vă vin mințile la loc!
Ca amănunt suplimentar despre BOUL referent social - e atât de BOU încât a comunicat, la solicitarea unei judecătorii, o anchetă socială din care rezultă că soții care au cerut să divorțeze de fapt sunt concubini iar copiii lor sunt născuți înafara căsătoriei. Boul e atât de cretin încât nu realizează minima logică a faptului că NU POT SĂ DIVORȚEZE CONCUBINII pentru simplul fapt că NU SUNT CĂSĂTORIȚI. Monitorul, nu doriți o fotocopie ca să aveți ce publica la rubrica divertisment? E o chestie tare hazlie, asemenea procesului verbal al milițianului din Șerbăuți!
Să vă spun numele boului? B.F de la Z...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei