Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dascălu şi Kovesi, la Gura Humorului pentru a vorbi despre aplicarea noilor coduri

Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu şi procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, au mers la Gura Humorului pentru a vorbi cu poliţiştii şi procurorii despre aplicarea unitară a noilor coduri.

Cei doi oficiali au participat, joi, la o întâlnire regională cu poliţiştii şi procurorii din zonă, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Reuniunea a avut ca scop informarea şi instruirea comună privind modalitatea de aplicare a noului Cod penal şi, respectiv, a Codului de procedură penală, pe tema combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei şi spălării banilor, în contextul preconizatei intrări în vigoare a celor două acte normative.

Sesiunea regională de la Gura Humorului se înscrie în seria de dezbateri iniţiate şi organizate de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), la care iau parte procurori şi poliţişti, şi are drept scop întărirea cooperării interinstituţionale între autorităţile cu atribuţii în domeniul combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei şi spălării banilor.

"Lupta împotriva evaziunii fiscale este o prioritatea a statului, implicit a instituţiilor pe care noi le reprezentăm, iar pentru a avea succes în prevenirea şi combaterea acestui fenomen economic negativ este necesar să integrăm într-un concept unitar toate acţiunile noastre", a declarat, joi, Ioan Dascălu, citat în comunicatul de presă.

El a subliniat că modificările legislative din ultima perioadă oferă instrumente mai eficiente pentru combaterea fenomenului, iar intrarea în vigoare a noilor Coduri va conferi organelor de urmărire penală mai multă fermitate decât în trecut.

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea fenomenului de contrabandă, şeful DOSP a amintit că, începând cu luna aprilie a anului 2010, activităţile specifice prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun la care participă Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria Română, structuri specializate ale Ministerului Finanţelor Publice, cu sprijinul informativ-operativ, al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI), se desfăşoară într-un sistem integrat.

Cadrul formal al acestui sistem îl reprezintă "Planul de acţiune pentru cunoaşterea, prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse de tutun ce provin din Ucraina, Republica Moldova sau sunt transportate pe Marea Neagră" Planul cuprinde cadrul concret de acţiune stabilit în condiţiile intensificării, la începutul anului trecut, a fenomenului de contrabandă, cu repercusiuni directe asupra bugetului de stat, scopul fiind de a identifica factorii de risc şi de a stabili metodele de combatere a infracţiunii.

"Planul defineşte măsuri specifice, cu termene clare de implementare şi stabileşte structurile responsabile pentru îndeplinirea acestora. Cu toate că am înregistrat progrese semnificative în combaterea acestui fenomen, ţinând cont de amploarea pe care încă o înregistrăm, se impune să continuăm şi această acţiune. Rezultatele obţinute până acum, pe linia combaterii evaziunii fiscale şi contrabandei cu ţigări, dovedesc faptul că abordarea integrată a acţiunilor reprezintă o soluţie eficientă, iar efortul nostru trebuie să continue având ca principal scop întărirea bugetului general consolidat al statului", a conchis secretarul de stat Ioan Dascălu.

 

Dascălu s-a întâlnit la Gura Humorului cu şefii structurilor MAI din judeţul Suceava

Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, s-a întâlnit, ieri, la Gura Humorului, cu şefii structurilor MAI din judeţ, inclusiv cu prefectul Sorin Arcadie Popescu, pentru a discuta situaţia infracţiunilor.

Ioan Dascălu s-a interesat despre activitatea Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, a Serviciului Judeţean Anticorupţie, precum şi a celorlalte structuri teritoriale ale ministerului, se arată într-un comunicat de presă de ieri al MAI.

Totodată, a fost analizată situaţia infracţională la nivelul judeţului, context în care şeful DOSP a cerut şefilor de structuri "o abordare proactivă şi reacţie fermă" în combaterea fenomenului infracţional.

O parte din problemele ridicate în şedinţa de ieri de către şefii structurilor teritoriale vor fi preluate şi analizate la nivel central, urmând ca soluţiile găsite de conducerea MAI să fie transmise spre implementare.

În acelaşi timp, secretarul de stat a constatat existenţa unei bune cooperării între structurile ministerului, aspect subliniat şi de prefectul judeţului.

La şedinţa de ieri au luat parte şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, Centrului Regional Suceava al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Direcţiei Judeţene Suceava a Arhivelor Naţionale, Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Suceava, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al Judeţului Suceava, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor al Judeţului Suceava, Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanei, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălu şi Kovesi, la Gura Humorului pentru a vorbi despre aplicarea noilor coduri.
 Vizualizări articol: 304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dascălu şi Kovesi, la Gura Humorului pentru a vorbi despre aplicarea noilor coduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ?????? trimis de
(20 mai 2011, 12:10:10
Băi ce  ☭  mea e la Gura Humorului asta? S-a mutat acolo nordul magnetic al pământului și nu știm noi?
Monitorul iaca subiect de investigație. Tot poporul de redactori fuguța pe teren și căutați locul în care axa pământului străpunge plaiurile humorene!
2.   Comentariu trimis de
(22 mai 2011, 09:28:13
sa se mai faca si alt fel de intruniri aici sunt bine venite.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei