Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Românii au apelat 112 de 4,8 milioane ori în primul trimestru; 74% dintre apeluri au fost false

Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de 4,8 milioane de ori în primul trimestru, apeluri din care 25,9% au fost reale şi 74,1% false, cele mai multe fiind transferate către Ambulanţă, conform datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Astfel, 64,7% dintre apeluri către numărul unic de urgenţă au fost transferate către ambulanţă, 23,54% către Poliţie, 10,3% către Pompieri şi SMURD, iar 0,91% către Jandarmerie.

Din punct de vedere al apelurilor false, cele mai multe au provenit din judeţele Covasna, Harghita şi Bacău. Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay.

"Urmare constatărilor făcute de către autorităţile statului, 904 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Bucureşti şi Suceava", se arată în comunicatul STS.

Date cu privire la convorbirile efectuate prin sistemul 112, potrivit legii, au fost solicitate STS de 69 cetăţeni. Alte 210 de astfel de solicitări au fost din partea unor autorităţi ale statului (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă, Jandarmerie, tribunal, parchet, etc).

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în România în aprilie 2005. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au apelat 112 de 4,8 milioane ori în primul trimestru; 74% dintre apeluri au fost false.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au apelat 112 de 4,8 milioane ori în primul trimestru; 74% dintre apeluri au fost false0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei