Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE vrea să cheltuiască peste 400.000 de lei pentru Ziua Europei şi Ziua Eroilor

MAE va cheltui, din bugetul alocat pe 2011, o sumă în limita a 410.000 de lei pentru manifestări culturale şi de diplomaţie publică organizate în ţară şi la misiunile României din străinătate, pentru aniversarea Zilei Europei şi a Zilei Eroilor, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Sumele cheltuite pentru aceste manifestări culturale şi de diplomaţie publică vor fi în limita a 410 000 lei, banii fiind alocaţi pentru publicitate, transmitere de materiale promoţionale şi de informare, invitaţii, produse şi obiecte tradiţionale, închirierea spaţiilor, a unor echipamente tehnice sau a unor instrumente.

De asemenea, sunt prevăzute cheltuieli pentru acţiuni de protocol, reprezentare şi recepţii, precum şi pentru transport intern şi internaţional, cazarea participanţilor, diurne, remuneraţii colaboratori şi onorarii.

Evenimentele se vor desfăşura în perioada mai-iunie, Ziua Europei fiind marcată la 9 mai, iar Ziua Eroilor la 2 iunie.

Suma alocată în 2010 pentru marcarea celor două sărbători publice a fost cu 100.000 de lei mai mică, respectiv de 300.000 de lei. Pe de altă parte, MAE nu a alocat în 2010 fonduri misiunilor din străinătate pentru marcarea Zilei Naţionale.

Astfel, MAE informa, la sfârşitul lui noiembrie, la solicitarea MEDIAFAX, că ambasadele româneşti din străinătate nu au bani alocaţi de la buget pentru marcarea Zilei Naţionale a României, astfel că misiunile diplomatice fie au apelat la sponsorizări pentru organizarea unor evenimente de 1 Decembrie, fie au renunţat la acestea.

MAE a informat, la acea dată, că în 2010, pe fondul restricţiilor bugetare severe, ministerul nu a promovat o Hotărâre de Guvern pentru alocarea de fonduri pentru marcarea Zilei Naţionale a României.

În aceste condiţii, Centrala Ministerului a cerut misiunilor diplomatice ale României să identifice surse alternative de finanţare, atât pentru recepţie, cât şi pentru diverse activităţi de diplomaţie publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE vrea să cheltuiască peste 400.000 de lei pentru Ziua Europei şi Ziua Eroilor.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE vrea să cheltuiască peste 400.000 de lei pentru Ziua Europei şi Ziua Eroilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei