Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adrian Severin şi-a susţinut nevinovăţia şi a spus că nu intenţionează să demisioneze din PE

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, din nou, luni că nu intenţionează să demisioneze din Parlamentul European, susţinând că nu există acuzaţii concrete în ceea ce îl priveşte.

El a afirmat că "procesele" şi "acuzaţiile" nu se pot face prin presă.

"Am fost condamnat nu doar înainte de a fi judecat, ci şi înainte de a fi acuzat. Nu mi s-a adus nici o acuzaţie. Nu numai că nu s-a făcut nici o anchetă, dar nici măcar nu s-a formulat o acuzaţie", a spus europarlamentarul.

El a insistat asupra faptului că nu este nimic ilegal în a percepe "o remuneraţie" pentru serviciile pe care le-a prestat.

"Am primit şi voi primi. Singurele surse de venituri, în afară de indemnizaţiile parlamentare au fost remuneraţiile pentru serviciile de consultare pe care le-am oferit şi au fost transparente şi la vedere. Nu mi-am folosit mandatul de europarlamentar pentru a aduce venituri în plus, nimeni nu a demonstrat asta şi nimeni nu poate demonstra asta", a declarat Severin.

El a spus că i s-a încălcat atât prezumţia de nevinovăţie, cât şi "beneficiul dubiului".

"Ce am făcut eu? Nu se poate formula nimic. Am făcut presiuni asupra unor colegi ca să promoveze un amendament în schimbul banilor? Nu. Am iniţiat eu vreau amendament pentru bani? Nu. Mi s-au cerut sfaturi pentru anumite proceduri parlamentare. Da, am dat, am luat şi am declarat", a afirmat el.

Severin s-a referit şi la "instinctele" cele mai rele care au fost scoase la suprafaţă cu ocazia scandalului în care a fost implicat, afirmând că referirile la el au avut note şi antisemite, şi xenofobe şi rasiste, el fiind catalogat fie ca un ucrainean "trădător", fie ca "lobbystul georgienilor".

Nu în ultimul rând, Severin a acuzat şi presa de dezinformare şi manipulare.

"Avem de a face cu un montaj, cu un scenariu", a afirmat el, sugerând că el ar putea fi "antrenat" într-un "val" cu ţinte mult mai mari decât cele devoalate.

Severin a făcut apel şi la spiritul de solidaritate al PSD Bucureşti, vorbind despre "datoria sfântă" de a fi alături de colegii aflaţi în situaţii similare cu a lui.

El a sugerat că PSD Bucureşti s-ar afla într-o postură delicată dacă ar fi nevoit să îl excludă din partid.

"Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului, să intraţi într-o dispută internă. (...) În momentul în care se găseşte partidul şi organizaţia fac ceea ce pot eu să fac pentru a vă scuti de un sentiment de vinovăţie şi de implicare în dispute care nu îşi au rostul. (...) Vă rog să acceptaţi să mă retrag oficial din partid. Este o demisie statutară, voi duce lupta în Parlamentul European (...) şi sper ca despărţirea de dumneavoastră să fie una formală şi provizorie şi nu definitivă. Vă rog să fiţi siguri că bătălia continuă şi că voi învinge", a încheiat, cu emoţie europarlamentarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Severin şi-a susţinut nevinovăţia şi a spus că nu intenţionează să demisioneze din PE.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Severin şi-a susţinut nevinovăţia şi a spus că nu intenţionează să demisioneze din PE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei