Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc s-a supărat că Botiş şi Ialomiţianu nu cunosc efortul financiar al majorării sporului de noapte

 

Premierul Emil Boc i-a întrebat pe miniştrii Finanţelor şi Muncii care este impactul bugetar al majorării de la 15% la 25% a sporului la salariu pentru munca de noapte, dar aceştia nu au ştiut să-i răspundă, iar şeful Guvernului le-a reproşat că îl lasă să anunţe public măsuri neanalizate financiar.

Discuţia a avut loc în şedinţa de ieri a Guvernului, în contextul analizării modificărilor Codului Muncii, au relatat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţie.

"Premierul i-a întrebat pe cei doi miniştri care este impactul financiar al majorării sporului salarial pentru munca pe timp de noapte, dar aceştia nu au ştiut să-i răspundă. Supărat, Boc le-a reproşat că îl lasă să iasă cu declaraţii politice pe astfel de teme care nu au fost analizate în prealabil şi sub aspect financiar şi le-a cerut să îi prezinte rapid calculele", au arătat sursele.

Şeful Guvernului i-a mai anunţat pe miniştri să fie pregătiţi în orice zi pentru a fi convocaţi la o şedinţă specială în care să fie aprobate modificările Codului Muncii, în vederea angajării răspunderii în Parlament.

"Premierul i-a avertizat pe miniştri că, dacă este nevoie, îi va scula şi din pat pentru a veni la şedinţă să aprobe modificările la Codul Muncii", au arătat sursele.

Guvernul a discutat, ieri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Munii şi intenţionează să se reunească în următoarele zile în şedinţă specială pentru a aproba documentul, aşteptând şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES), au declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Modificările Codului Muncii vor fi promovate prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament.

Informaţia a fost confirmată ulterior de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a arătat că Executivul aşteaptă avizul CES şi al Consiliului Legislativ, după care se va reuni în şedinţă pentru a adopta modificările la Codul Muncii în procedură de angajare a răspunderii.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Premierul a precizat că, în urma acestor consultări, Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

Proiectul de modificare a Codului Muncii prevede, printre altele, că salariaţii care lucrează în timpul nopţii beneficiază fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază, fie de un spor la salariu de minimum 25% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată. În vechea formă era prevăzut un spor de 15 procente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc s-a supărat că Botiş şi Ialomiţianu nu cunosc efortul financiar al majorării sporului de noapte.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc s-a supărat că Botiş şi Ialomiţianu nu cunosc efortul financiar al majorării sporului de noapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei