Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu participă, azi, la bilanţul MAI pe 2010

 

Preşedintele Traian Băsescu va participa, azi, şedinţa de bilanţ pe anul 2010 a Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit unui anunţ publicat, luni, de Administraţia Prezidenţială.

Participarea şefului statului la eveniment este programată de la ora 12.00.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a trecut, în 2010, prin cea mai dură perioadă a sa, având parte de un an marcat de scandaluri de corupţie, angajaţi scăpaţi de sub control, demisia ministrului Vasile Blaga în plin proces de aderare la Schengen şi numeroase disponibilizări.

În septembrie 2010 a avut loc un miting al poliţiştilor, care a adunat aproximativ 6.000 de poliţişti şi alţi sindicalişti din structurile de ordine publică şi fusese programat să se desfăşoare în Piaţa Victoriei, conform autorizaţiei emise de Primărie.

Planurile sindicaliştilor s-au schimbat brusc în timpul protestului şi aceştia au pornit în marş spre Palatul Cotroceni, unde vroiau să discute cu preşedintele Traian Băsescu. Jandarmii care asigurau ordinea publică la protest au părut depăşiţi de situaţie şi, fie din dorinţa de a nu genera o amplă bătaie în centrul Bucureştiului, fie dintr-o solidaritate tacită, au permis marşul spontan şi i-au însoţit pe protestatari până la Cotroceni, însă preşedintele s-a dovedit a fi indisponibil.

Lucrurile au părut a fi scăpate de sub control, în contextul în care poliţiştii au dat peste cap traficul în Capitală, au strigat injurii la adresa preşedintelui şi şi-au aruncat caschete, cu însemnele instituţiei pe care o reprezintă, în curtea Palatului Cotroceni. Totodată, mai mulţi poliţişti aveau tocurile pistoalelor la vedere, iar autorităţile au stabilit că unii aveau armele la ei.

Astfel, Traian Băsescu şi Emil Boc au renunţat, o perioadă, la serviciile structurilor MAI, generând controverse privind însăşi legalitatea acestei decizii.

Mitingul poliţiştilor a condus, de asemenea, la demisia de onoare a lui Vasile Blaga din funcţia de ministru al Internelor, în 27 septembrie. Demisia lui Blaga, susceptibilă şi de motivaţii politice, a fost considerată însă de mulţi mai puţin necesară decât ar fi fost cele ale şefilor de arme, serviciului secret al ministerului şi secretarului de stat responsabil de ordinea publică, Dan Valentin Fătuloiu.

Fătuloiu, implicat ulterior în cel mai mare scandal de corupţie în legătură cu MAI, a fost singurul care nu s-a oferit să-şi prezinte demisia de onoare alături de Blaga, aşa cum au făcut ceilalţi secretari de stat şi şefi de arme.

Preşedintele Traian Băsescu a menţionat, la preluarea şefiei MAI de către Traian Igaş, că demisia lui Vasile Blaga, demers politic, substituie gesturile similare ale celor responsabili pentru ce s-a întâmplat pe 24 septembrie. El a subliniat, atunci, că vrea un raport privind mitingul poliţiştilor, pe care l-a primit după aproximativ o săptămână. Despre acest raport se ştie că este "destul de stufos", "profesionist", "complet" şi cam atât, pentru că principalele concluzii nu au fost făcute publice.

Ceea ce se mai ştie este că cinci poliţişti care aveau arme la ei în timpul mitingului sunt cercetaţi de Parchet şi că fostul şef Jandarmeriei Capitalei a fost demis.

Şedinţa de bilanţ a MAI pe 2010 are loc şi în contextul conturării tot mai clare a unei decizii privind amânarea intrării României în Spaţiul Schengen la data asumată de autorităţi, martie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu participă, azi, la bilanţul MAI pe 2010.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu participă, azi, la bilanţul MAI pe 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei