Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UDMR poate lua în calcul ieşirea din Guvern dacă actuala coaliţie nu mai funcţionează

UDMR poate lua în calcul ieşirea de la guvernare dacă se constată că actuala coaliţie nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile, a declarat liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

El a precizat că în acest moment nu se pune problema unei decizii privind ieşirea de la guvernare, dar că a convocat Consiliul Permanent al UDMR şi va discuta şi cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale pentru a analiza situaţia.

"Întrebarea nu este dacă ieşim sau nu de la guvernare, ci dacă este posibil să se meargă mai departe cu legea educaţiei şi cu lărgirea drepturilor minorităţilor şi dacă această coaliţie reuşeşte să reafirme şi întărească solidaritatea şi coeziunea", a spus Marko.

Întrebat de jurnalişti care ar fi însă motivele care ar putea determina UDMT să iasă de la guvernare, liderul formaţiunii a răspuns că această variantă poată fi luată în calcul dacă se constată că actuala coaliţie nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile.

Liderul UDMR a explicat că şi-a asumat o alianţă de guvernare inclusiv cu scopul unui progres în domeniul dreptului minorităţilor, dar că în prezent nu ştie cum se va merge mai departe cu legea educaţiei, fiind clar că procedura de angajare a răspunderii a fost oprită prin decizia Curţii Constituţionale.

"Aşteptăm motivarea şi trebuie să continue dezbaterile în Senat", a spus Marko.

El a remarcat totodată că în Comisie, la Senat, au fost adoptate marţi, într-o singură zi, 20 de articole din proiectul legii, după ce într-un interval de 3-4 luni au adoptat circa 100 articole.

"Iată că se poate! Dacă se poate, se poate încerca şi astfel, că acesta ar fi mersul firesc al lucrurilor, dezbateri în Parlament, în Senat. Oricum, nu ştiu prin ce modalitate, dar avem nevoie urgent de această lege şi totul depinde nu de demersurile opoziţiei, care are menirea de a critica Guvernul şi de a încerca să depisteze greşelile Guvernului, ci de coeziunea, solidaritatea şi forţa coaliţiei majoritare. Dacă această coaliţie reuşeşte să îşi dovedească forţa şi solidaritatea şi îşi reîntăreşte solidaritatea, atunci putem să mergem mai departe, inclusiv cu această lege, dacă nu, acest lucru înseamnă că nu avem majoritate", a spus preşedintele UDMR.

Curtea Constituţională a constatat, ieri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat anterior pentru MEDIAFAX că a convocat Consiliul Permanent al Uniunii după decizia CC în cazul legii educaţiei, adăugând că nu au existat motive temeinice de neconstituţionalitate şi că progresul în dreptul minorităţilor este o condiţie a prezenţei UDMR în orice guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UDMR poate lua în calcul ieşirea din Guvern dacă actuala coaliţie nu mai funcţionează.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UDMR poate lua în calcul ieşirea din Guvern dacă actuala coaliţie nu mai funcţionează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei