Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei persoane, deferite justiţiei pentru falsificare a zeci de diplome de bacalaureat şi licenţă

Trei persoane au fost trimise în judecată pentru falsificarea, în doi ani, a zeci de diplome de bacalaureat şi de licenţă, obţinând 17.000 de euro, de la cei interesaţi în obţinerea de acte false, informează Biroul de presă al Ministerului Public.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a lui Iulian Niculescu, pentru trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale, Ioan Pasc, pentru trafic de influenţă şi Valentin Tăfăleanu, pentru complicitate la trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Niculescu Iulian, în perioada 2008-2010, a falsificat aproximativ 35-40 diplome de bacalaureat şi licenţă pentru aproximativ 30 de persoane care erau interesate în obţinerea unor astfel de documente, deşi nu absolviseră în fapt cursurile instituţiilor de învăţământ emitente ale diplomelor. Inculpatul le explica acestora că diplomele provin de la instituţiile de învăţământ emitente şi au fost obţinute prin intermediul relaţiilor sale în rândul cadrelor didactice ori a altor funcţionari din cadrul acestor instituţii. Pentru aceste diplome inculpatul pretindea şi obţinea importante sume de bani despre care spunea că le împarte cu funcţionarii cu care este în înţelegere. Beneficiile obţinute din această activitate au fost estimate la 17.000 de euro.

Cu ocazia flagrantului delict organizat în cauză, inculpatul a fost surprins având asupra sa suma de 4.000 de euro primită în schimbul unor diplome (respectiv 1.500 de euro pentru diploma de bacalaureat şi 2.500 de euro pentru diploma de licenţă).

Din cercetări a mai reieşit faptul că inculpatul Niculescu Iulian falsifica diplomele, ajutat fiind de inculpatul Tofăleanu Valentin, folosind calculatorul său personal, iar după imprimarea acestora, erau completate cu stiloul pe numele doritorilor. Inculpatul Tofăleanu Valentin era la curent cu activitatea de comercializare a diplomelor contrafăcute şi le explica clienţilor că acestea sunt obţinute prin intermediul relaţiilor pe care le are în rândul cadrelor didactice din diverse instituţii de învăţământ.

Cât priveşte activitatea inculpatului Pasc Ioan, anchetatorii au stabilit că acesta l-a ajutat pe inculpatul Niculescu în timpul discuţiilor cu persoanele interesate, intervenind cu detalii referitoare la nivelul de autenticitate al diplomelor, şi chiar intermediind întâlniri cu potenţiali cumpărători.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei persoane, deferite justiţiei pentru falsificare a zeci de diplome de bacalaureat şi licenţă.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei persoane, deferite justiţiei pentru falsificare a zeci de diplome de bacalaureat şi licenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei