Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultimele loturi de maşini şi echipamente cumpărate prin Facilitatea Schengen, livrate până în 2011

Poliţia de Frontieră Română (PFR) va primi, până la sfârşitul anului, ultimul lot de autospeciale cumpărate prin Facilitatea Schengen, pentru transport de câini, precum şi o navă de supraveghere maritimă din Israel, echipamentele deja recepţionate fiind prezentate ieri la sediul instituţiei.

Proiectul de dotare terestră a PFR, în valoare de aproape 34,9 milioane de euro, cuprinde cinci loturi de maşini, ATV-uri şi autospeciale, din care patru au fost deja primite.

Astfel, poliţiştii de frontieră au la dispoziţie autoturisme pentru drumuri neamenajate, maşini pentru operaţiuni în oraşe, microbuze şi o parte din cele 150 de ATV-uri Centhor 700, autovehicule prezentate, ieri, la o expoziţie organizată la sediul PFR.

Ultimul lot de autospeciale, pentru transportul câinilor, precum şi restul de ATV-uri, vor intra în dotarea instituţiei până la sfârşitul anului.

Fiecare autovehicul din aceste loturi are anumite capacităţi tehnice, precum dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile sau proiectoare portabile.

De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul de dotare navală pe frontiera maritimă, în valoare de aproape 69 de milioane de euro, PFR a recepţionat o navă de supraveghere maritimă, nave de patrulare şi intervenţie, şalupe de patrulare şi alte ambarcaţiuni.

Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că ultima navă din acest lot urmează să fie primită, tot până la sfârşitul anului, din Israel.

Acesta a precizat că tot în curs de livrare se află şi ultima parte din cele 59 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, din cadrul proiectului de supraveghere operativă, în valoare de 10,5 milioane de euro.

La expoziţia organizată la sediul PFR au mai fost prezentate echipamente de control al documentelor (inclusiv al paşapoartelor biometrice), detectoare ale bătăilor inimii folosite pentru găsirea migranţilor ilegali ascunşi în autovehicule, precum şi ochelari şi binocluri cu infraroşu, pentru supravegherea pe timp de noapte.

Poliţia de Frontieră a cumpărat, în total, în 2010, peste 1.300 de autovehicule şi 29 de nave, precum şi echipamente de supraveghere specifice, în cadrul a 97 de contracte din fonduri europene nerambursabile, prin Facilitatea Schengen.

Prin implementarea proiectelor de mobilitate terestră la frontierele externe, gradul de dotare al PFR în aceste zone va ajunge la aproximativ 75 la sută.

Şeful Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), secretarul de stat Marian Tutilescu, amintea, în 26 octombrie, că achiziţiile pentru PFR sunt în faza finală de implementare.

Acesta preciza că, până în prezent, au fost recepţionate şi 20 de sedii noi, precum şi patru sedii de inspectorate judeţene ale Poliţiei de Frontieră.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declara, în iunie, că în dotarea Poliţiei de Frontieră (PFR) urma să intre maşini noi, nave şi tehnică de supraveghere şi control al frontierelor şi alte echipamente, în valoare totală de 370 de milioane de euro.

Peste 115 milioane de euro din Facilitatea Schengen, bani alocaţi României pentru pregătirea aderării la Spaţiul Schengen, care au fost economisiţi pentru că unele contracte s-au încheiat la valori mai mici decât cele estimate iniţial, au intrat, din 31 martie, la bugetul de stat.

Poliţia de Frontieră a precizat că, în urma licitaţiilor publice deschise, preţurile autovehiculelor au fost cu până la 48 la sută mai mici decât cele estimate, iar proiectele vizând securizarea frontierei de stat au costat cu aproximativ 25 la sută mai puţin.

Vasile Blaga spunea că România a reuşit să aibă un grad de absorbţie de peste 80 la sută din fonduri, care este cel mai mare din Europa.

România ar urma să adere la Spaţiul Schengen în 27 martie 2011.

În 30 septembrie, membrii CSAT au discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen, concluzia fiind că ţara noastră şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimele loturi de maşini şi echipamente cumpărate prin Facilitatea Schengen, livrate până în 2011.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ultimele loturi de maşini şi echipamente cumpărate prin Facilitatea Schengen, livrate până în 20115.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei