Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OUG pentru controlul la domiciliu al celor în concediu medical, retrimisă comisiei, după dispute

Deputaţii s-au certat, ieri, în plen, timp de o oră, în legătură cu adoptarea sau respingerea OUG 36/2010 referitoare la controlul la domiciliu al pacienţilor aflaţi în concediu medical, aceasta fiind, în final, retrimisă la comisia de specialitate, după ce parlamentarii au votat de două ori.

Reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut respingerea ordonanţei, considerând că este greşită, absurdă, "un monument de prostie", care instituie arestul la domiciliu, iar cetăţenii români sunt consideraţi infractori.

Ei s-au declarat nemulţumiţi de faptul că această ordonanţă instituie controale însoţite de poliţie la domiciliul pacienţilor aflaţi în concediu medical, arătând că în acest fel se instituie, prin lege, arestul la domiciliu, iar şi medici şi pacienţi sunt consideraţi infractori.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a precizat că OUG 36/2010 eficientizează activitatea de acordare şi de verificare a certificatelor pentru concediile medicale, precum şi responsabilizează medicii şi asiguraţii, beneficiari de certificate de concediu medical. "Nu se aduce atingere libertăţii profesionale a medicilor şi dreptului acestora de decizie asupra hotărârilor cu caracter medical", a spus reprezentantul Ministerului.

El a cerut ca această ordonanţă să fie retrimisă la Comisia de sănătate pentru a fi eliminată prevederea privind implicarea organelor de poliţie în activitatea de control.

Deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut şi el această ordonanţă, ceea ce a făcut-o pe Aura Vasile, deputat PSD, să spună că dacă UDMR nu avea un ministru în Guvernul Boc dacă nu susţinea această ordonanţă.

Deputaţii au votat în favoarea retrimiterii acestei ordonanţe la comisie, dar, după ce au mai fost dezbătute în plen alte două proiecte, secretarul Camerei Mihai Voicu a venit la tribună şi a atras atenţia asupra faptului că nu au fost suficiente voturi în favoarea retrimiterii ordonanţei la comisie.

După dispute procedurale care au durat timp de o oră, deputaţii au votat din nou pentru retrimiterea OUG 36/2010 la comisie.

Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa acestui act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OUG pentru controlul la domiciliu al celor în concediu medical, retrimisă comisiei, după dispute.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OUG pentru controlul la domiciliu al celor în concediu medical, retrimisă comisiei, după dispute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei