Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: Oamenii sunt ameninţaţi să nu vină la miting

Sindicatele susţin că au documente oficiale prin care directorii de instituţii din Poliţie, de la Romaero, de la Electrica au interzis salariaţilor să participe la miting, iar unele firme de transport refuză să mai aducă sindicaliştii în Capitală, sub presiunea conducerii Autorităţii Rutiere Române.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că directorul Electrica a ameninţat salariaţii din cinci judeţe din vestul ţării să nu vină la mitingul de astăzi, altfel îşi pierd slujba. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul angajaţilor Romaero, cărora le-a fost interzis să vină la manifestare de către directorul general.

"Vrem ca acestor oameni să li se facă dosar penal, să fie condamnaţi", a spus Costin.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Sindicatului "Pro Lex", conducerile Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Poliţiei Capitalei au anulat zilele libere ale poliţiştilor şi au organizat diferite acţiuni tocmai în data mitingului.

"Considerăm că prin aceste măsuri s-a urmărit, în special, împiedicarea poliţiştilor să ajungă la protestul de mâine, 27 octombrie", a declarat preşedintele "Pro Lex", Vasile Lincu.

Totodată, liderul BNS a subliniat că Autoritatea Rutieră Română a făcut presiuni la firmele de transport să anuleze contractele încheiate deja cu organizaţiile sindicale pentru aducerea manifestanţilor în Capitală.

Costin a spus că sunt asemenea situaţii în judeţele Iaşi, Alba, Braşov, Bacău, Brăila, Teleorman şi Argeş.

"Oricum oamenii vor veni la miting, în ciuda piedicilor puse şi vor fi mai mulţi decât se aşteaptă ei. Vor veni cu maşini personale, dacă nu mai au autocare", a spus Costin.

Potrivit liderului BNS, toate aceste presiuni adresate firmelor de transport vin din partea consilierului ministrului Transportului, Gheorghe Dobre, fost şef la Transporturi.

CNSLR-Frăţia aduce la mitingul de astăzi peste 50.000 de oameni, fiind confirmate deja 1.000 de autocare care îi vor transporta pe sindicalişti, astfel că în stradă vor fi peste 100.000 de persoane, au anunţat, ieri, liderii confederaţiei sindicale.

Prim-vicepreşedintele BNS, Ion Pisc, spunea că speră ca acţiunea de protest din 27 octombrie să fie una paşnică, democratică şi fără altercaţii. În timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, la fiecare poartă a Palatului Parlamentului vor fi delegaţii ale sindicaliştilor, în număr nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea în clădire.

Dacă în urma protestului din 27 octombrie nu obţin un răspuns favorabil la cererile lor, sindicaliştii ameninţă cu greva generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Oamenii sunt ameninţaţi să nu vină la miting.
 Vizualizări articol: 2458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Sindicate: Oamenii sunt ameninţaţi să nu vină la miting2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei