Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava: Sindicatul militarilor va protesta în linişte de Ziua Armatei în faţa Prefecturii

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere, filiala Suceava, va organiza, luni, o acţiune de protest, în linişte, în faţa Prefecturii Suceava, urmând să transmită prefectului o moţiune de protest faţă de discriminarea militarilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adunarea generală a filialei sucevene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere a decis, sâmbătă, că în acest an, 25 octombrie, când se sărbătoreşte Ziua Armatei, este ziua apărării drepturilor militarilor.

Preşedintele acestui sindicat, col.(r) Ion Coca, a declarat că nu a crezut vreodată că militarii vor ajunge în situaţia să protesteze.

El a spus că membrii sindicatului vor participa, luni, la depunerea de coroane de flori, urmând ca apoi să protesteze paşnic, în linişte, în faţa sediului Prefecturii, după care vor transmite prefectului Sorin Popescu o moţiune de protest ce conţine soluţiile sindicatului pentru revenirea la statul de drept, la democraţia constituţională din România.

"Nu vom face scandal", a spus Coca.

Miliarii din acest sindicat vor scuze din partea preşedintelui şi premierului pentru acuzele şi insultele fără precedent aduse în special militarilor în rezervă, restaurarea statutului militarilor în conformitate cu prevederile constituţionale, normele europene şi calitatea României de membru NATO şi UE, abrogarea Legii 119/2010 şi a tuturor prevederilor din legea sistemului unic de salarizare referitoare la militari şi restaurarea legilor care au garantat integrarea României în NATO ca legi ocupaţionale distincte pentru militari, perfecţionarea lor şi respectarea legilor organice care asigură protecţia militarilor şi a familiilor lor.

În moţiunea de protest se cere, printre altele, crearea unui birou exclusiv pentru militari al Avocatului Poporului, conform recomandării Consiliului Europei, desfiinţarea tuturor structurilor folosite ca poliţie politică de actuala putere, depolitizarea imediată a tuturor structurilor militare, restituirea imediată a bunurilor mobile şi imobile de care structurile militare au fost spoliate, reactualizarea centrelor de reconversie profesională pentru militarii disponibilizaţi sau respectarea calităţii de militar şi a drepturilor decurgând din statutul de militar ale militarilor profesionişti angajaţi pe bază de contract.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere susţine că, în caz contrar, îşi rezervă dreptul de a apela la popor pentru satisfacerea acestor revendicări declanşând demersurile legale pentru demiterea preşedintelui României şi desfiinţarea Curţii Constituţionale prin referendum.

La rândul său, col.(r) Viorel Mihăescu a arătat că sindicatul militarilor nu este de acord cu Legea pensiilor, recent aprobată de Parlament, subliniind că pensiile militarilor trebuie reglementate prin lege ocupaţională separată sau să fie prevăzute într-un capitol distinct de cel al pensiilor bugetarilor, aşa cum se procedează în ţările UE.

El a spus că aşa-zisele pensii nesimţite ale militarilor sunt în medie de 1.400 de lei, cele mai multe, 55, 85 la sută din acestea fiind cuprinse între 39 şi 1.000 de lei.

Mihăescu a precizat că peste 5.000 de lei au pensie 201 de persoane, din care doar doi militari de carieră, restul provenind din justiţia militară, iar 765 de persoane au pensii cuprinse între 4.001 şi 5.000 de lei.

În judeţul Suceava, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere are filiale în Suceava şi Rădăuţi, urmând să fie înfiinţate filiale la Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Printre membrii sindicatului se află comandanţi de mari unităţi militare, dar şi comandanţi din Poliţie, SRI şi STS, a precizat preşedintele filialei sucevene, Ion Coca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava: Sindicatul militarilor va protesta în linişte de Ziua Armatei în faţa Prefecturii.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava: Sindicatul militarilor va protesta în linişte de Ziua Armatei în faţa Prefecturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei