Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: Transmit directorilor că au mare responsabilitate în întocmirea listelor de performanţe

Gheorghe Ialomiţianu a declarat după discuţiile cu sindicaliştii la Ministerul de Finanţe că stimulentele vor fi acordate de acum pe criterii clare, care până acum nu au existat, el transmiţând directorilor de instituţii că au mare responsabilitate în întocmirea listelor cu realizările angajaţilor.

Ialomiţianu a explicat care este mecanismul în funcţie de care se vor acorda aceste stimulente. Astfel, şefii vor face propuneri pentru toţi angajaţii, listele vor veni la minister, iar comisia la nivelul ministerului va analiza "poziţie cu poziţie" dacă se respectă criteriile.

Acest mecanism va fi valabil pentru lunile august şi septembrie, ulterior urmând să se discute alte criterii, pentru că limita stimulentelor va fi alta. "Noi am stabilit aceste criterii pentru această perioadă, în perioadele următoare se vor acorda doar celor care aduc bani suplimentari la stat", a spus ministrul de Finanţe.

"Transmit tuturor directorilor că au o mare responsabilitate privind întocmirea listelor. Cei care-şi vor bate joc va trebui să lucrez în altă parte", a fost mesajul ministrului.

Acesta a subliniat că şi directorii vor fi analizaţi la nivel central de către preşedintele comisiei şi de ceilalţi secretari de stat. "La nivelul Ministerului de Finanţe există o comisie în care am încredere că va respecta prevederile legii", a susţinut Ialomiţianu.

Acesta a explicat că aceste criterii nu fuseseră stabilite anterior, "Vlădescu a trimis o scrisoare în teritoriu că acordarea stimulentelor se face netransparent şi ilegal, nu s-au întocmit listele cu criterii şi atunci a fost o problemă".

Referitor la eventuale proteste, Ialomiţianu a arătat că "atâta timp cât noi suntem corecţi şi vrem să-i stimulăm pe cei care muncesc" nu vor fi probleme.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus, după discuţiile de la Ministerul de Finanţe, că s-au stabilit criterii clare pentru acordarea stimulentelor pentru angajaţi şi că cei care au muncit va trebui să le primească, respectiv acordarea stimulentelor celor care le merită şi care înregistrează performanţă la locul de muncă.

"Conform eficienţei la locul de muncă, vor primi stimulente toţi angajaţii. Este un complex de factori care duce la eficienţă, fiecare activitate la nivelul MFP e importantă, deci fiecare trebuie să primească stimulente, dacă acea direcţie face performanţă", a precizat Oprescu.

Acesta a adăugat că responsabilitatea ca cei cu salarii mici şi care lucrează eficient să primească stimulente va reveni liderilor de sindicat. "Avem încredere în liderii sindicali teritoriali că nu vor pactiza cu conducerea la nivel unităţilor", a adăugat liderul SNFP.

Liderul SNFP a precizat că este vorba de trei criterii la nivelul structurilor teritoriale cu care, de fapt, sindicatele au fost de acord, negocierile fiind purtate pe ponderea acestora.

Primul, care se referă la planul de încasări, va avea o pondere de 35%, cel de-al doilea privind ponderea sumelor atrase suplimentar faţă de cele trecute la nivelul agenţilor economici va avea pondere tot de 35%, iar cel de-al treilea - ponderea încasărilor fiecărei structuri teritoriale în totalul programului de colectare a veniturilor - va avea o pondere de 30%.

Referitor la continuarea protestelor, Sebastian Oprescu a precizat că acest lucru va depinde de modul de aplicare a acestor criterii la nivel teritorial.

"Dacă la nivel teritorial nu vor apărea blocaje privind punerea în aplicare a acestui protocol vom fi mulţumiţi. Dacă vor fi blocaje la nivelul conducătorilor atunci vor fi proteste", a susţinut liderul SNFP.

Potrivit acestuia, luni se deblochează fondul pentru luna august, iar săptămâna viitoare pentru septembrie, algoritmul de calcul va fi cel stabilit în prezent.

Acesta a subliniat că rezolvarea problemei stimulentelor nu înseamnă eliminarea problemelor legate de legea salarizării, el menţionând că SNFP va participa la mitingurile şi acţiunile de protest în acest sens. La apariţia noii legi, vom stabili un alt sistem de stimulare, a mai spus Oprescu.

Anterior, şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că criteriile de acordare a stimulentelor au fost stabilite şi că nu sunt negociabile cu sindicatele, astfel că un angajat care nu are rezultate, chiar dacă are salariu mic, nu va fi primi aceste stimulente.

"Criteriile sunt stabilite de specialişti şi sunt clar pe criterii de performanţă, dar nu sunt negociabile. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente. Cei cu salarii mici şi care nu sunt buni nu vor primi stimulente. Evident, cei cu salarii mici, dar cu rezultate, vor primi stimulente", a precizat Blejnar.

Acesta a subliniat că, indiferent dacă sindicatele vor accepta sau nu acest mecanism, aceasta este decizia finală, iar listele de plată vor fi transmise la începutul săptămânii viitoare, astfel ca banii să poată fi primiţi luni sau marţi.

"Indiferent de concluziile din acest week-end am făcut evaluările noastre pe criterii de performanţă, am mers strict pe aceste criterii. Toate judeţele vor lua un anumit procent, un angajat poate primi maxim trei salarii sau minim poate primi 0", a adăugat Sorin Blejnar.

Acesta a calificat această procedură drept o chestiune "rezonabilă".

Liderul sindicatului Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, întrucât vineri seara şi-a depus mandatul de lider de sindicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: Transmit directorilor că au mare responsabilitate în întocmirea listelor de performanţe.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: Transmit directorilor că au mare responsabilitate în întocmirea listelor de performanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei