Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean: Măsurile de austeritate vor înceta mult mai devreme decât cred mulţi care le contestă

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistriţa, că măsurile de austeritate pe care le va lua Guvernul Boc vor înceta mult mai devreme decât îşi închipuie mulţi dintre cei care acum le contestă.

Deputatul Ioan Oltean a declarat că, în opinia sa, termenul de şase luni este maxim, deoarece Guvernul mai ia, între timp, măsuri complementare pentru creşterea veniturilor la buget.

"Eu îmi exprim convingerea că aceste măsuri cu caracter temporar vor produce efectele pe care Guvernul le-a gândit şi vor înceta mult mai devreme decât îşi închipuie mulţi dintre cei care astăzi le contestă, fiindcă, în paralel, Guvernul a început să ia o serie de măsuri complementare care vor avea drept efect diminuarea cheltuielilor şi creşterea veniturilor la bugetul statului, care o să permită să revină asupra acestor măsuri, poate înainte de termenul prevăzut în actul normativ ce a fost deja asumat de Parlament, prin respingerea moţiunii de cenzură", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a spus că partidul îşi va asuma întreaga responsabilitate a acestor măsuri cu credinţa că ele nu sunt făcute cu scopul de a îngreuna viaţa oamenilor pe termen lung.

"Sunt măsuri pe care le apreciem ca fiind absolut necesare pentru ca mâine sau poimâine pensiile să poată fi plătite în întregime şi România să poată depăşi această situaţie. PDL încearcă să facă ceea ce crede că trebuie pentru această ţară, asumându-şi întreaga responsabilitate şi nu vom fi dispuşi să tolerăm demagogia, violenţa şi incompetenţa", a afirmat Oltean.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că îi este greu să se întâlnească pe stradă mai ales cu pensionarii, pe care îi înţelege că le este greu, dar preferă să aibă această "strângere de inimă", o lună, două, trei, şase cel mult.

 

„Prefer să fiu îngrijorat o lună-două şi pe urmă să depăşim acest moment”

"Ştiu că le este greu pensionarilor şi sunt solidar cu mâhnirea lor şi cu neajunsurile lor, dar, în acelaşi timp, prefer să fiu îngrijorat cu ei o lună-două şi pe urmă să depăşim acest moment, decât să fiu acum cu ei, o lună-două la bine şi apoi la rău o perioadă mult mai lungă. Nu-mi face plăcere. De câte ori mă întâlnesc cu un pensionar pe stradă, am o strângere de inimă, pentru că ştiu care sunt greutăţile lor, dar vreau ca această strângere de inimă să o am o lună, două, trei şi pe urmă să nu o mai am", a spus Oltean.

Întrebat cât crede că vor fi aplicate măsurile de austeritate, el a răspuns că maxim şase luni, după care se va întâlni, din nou, cu pensionarii şi le va mulţumi pentru că au ajutat Guvernul.

"Prefer să mă întâlnesc apoi cu ei şi să le spun «Sărut mâna, mulţumesc că aţi înţeles şi aţi ajutat»", a declarat Oltean.

Vicepreşedintele PDL a spus că, la moţiune, Parlamentul a reuşit o victorie incontestabilă, majoritatea demonstrând că este unită.

"Rămâne ca imediat Guvernul să dovedească că este competent să pună în practică programul de austeritate cu măsuri complementare care să aibă drept efect îmbunătăţirea situaţiei în România şi, în primul rând, efectul de a face ca cele două măsuri să fie tranzitorii, cu termen redus", a spus Oltean.

El a menţionat că PDL va veghea ca Guvernul să îşi facă treaba, ca premierul Boc să conducă Guvernul şi partidul să fie într-adevăr forţa politică responsabilă de măsurile luate şi, în acelaşi timp, credibilă prin rezultatele pe care le va obţine.

Măsurile "egalitariste" de reducere a tuturor salariilor şi pensiilor, cu 25%, respectiv 15%, au ca termen limită de aplicare 31 decembrie 2010, dată până la care Guvernul va trebui să găsească o altă modalitate de reducere a cheltuielilor bugetare, a declarat, vineri, vicepremierul Marko Bela.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Măsurile de austeritate vor înceta mult mai devreme decât cred mulţi care le contestă.
 Vizualizări articol: 340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean: Măsurile de austeritate vor înceta mult mai devreme decât cred mulţi care le contestă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei