Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile din PDL cer Guvernului "să nu se atingă" de indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Preşedintele Organizaţiei de femei din PDL, Sulfina Barbu, a declarat că organismul pe care îl reprezintă cere Guvernului să caute soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor.

Prezentă la Biroul Permanent Naţional al Organizaţiei de femei a PDL care s-a desfăşurat la Băile Herculane în perioada 15 - 16 mai, Sulfina Barbu a declarat că Organizaţia de femei a PDL nu este de acord cu diminuarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, intitulat "Organizaţia de femei a PDL solicită Guvernului să nu se atingă de
indemnizaţia pentru creşterea copiilor".

"Organizaţia de femei a PDL a decis să solicite Guvernului să caute soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Este corectă şi necesară solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a reaşeza sistemul de protecţie socială, astfel încât de ajutoarele sociale să beneficieze doar categoriile sociale vulnerabile şi să evităm cumularea nejustificată de diverse ajutoare sociale. Ajutorul pentru creşterea copiilor însă, nu este un ajutor de care poţi profita minţind. Aici lucrurile sunt clare, cu naşterea unui copil nu poţi păcăli autorităţile. Total de acord că statul nu mai are de unde să cheltuiască la fel de mult ca înainte, dar scopul planului de austeritate este redresarea României. Şi nimeni nu poate gândi revigorarea României pe termen lung fără sprijinul acordat familiilor în creşterea copiilor", susţine Sulfina Barbu.

Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi redus, de la 1 iunie, cu 25%, diminuare aplicată la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni., a declarat agenţiei MEDIAFAX consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul.

"Varianta agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copiilor în România este păstrarea perioadei de acordare a indemnizaţiei la doi ani şi a procentului de 85% din nivelul salariului obţinut în ultimele 12 luni lucrătoare şi diminuarea temporară cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi menţinute limitele minimale şi maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a abordării procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010", a spus consilierul premierului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile din PDL cer Guvernului "să nu se atingă" de indemnizaţia pentru creşterea copiilor.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile din PDL cer Guvernului "să nu se atingă" de indemnizaţia pentru creşterea copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei