Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia reclamă neglijenţa reprezentanţilor unităţilor unde au fost comise jafuri

Poliţia Română susţine, în legătură cu jafurile armate petrecute în ultima perioadă, că au fost descoperite neglijenţe din partea reprezentanţilor unităţilor unde s-au petrecut incidentele, care ar fi trebuit să ia măsuri minime de siguranţă.

Potrivit unui comunicat al MAI, şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a avut sâmbătă dimineaţă o şedinţă cu şefii structurilor operative din Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar la nivel local, prin sistem videoconferinţă, cu conducerea inspectoratelor judeţene de poliţie, şefii structurilor de combatere a criminalităţii organizate, a poliţiei transporturi, şefii poliţiilor municipale reşedinţă de judeţ, precum şi şefii serviciilor operative.

Şeful Poliţiei Române a cerut o evaluare la nivelul fiecărui inspectorat judeţean a locurilor şi zonelor cu potenţial de risc, în baza căreia să fie dispuse măsuri concrete pentru asigurarea ordinii publice, precum şi identificarea şi prinderea persoanelor care comit infracţiuni.

De asemenea, Tobă a solicitat declanşarea unor programe de prevenire a infracţiunilor, dar şi prezenţa activă a poliţiştilor în stradă.

Totodată, în urma analizării evenimentelor cu violenţă produse în ultima perioadă au fost identificate neglijenţe din partea celor care trebuiau să ia măsuri minime de siguranţă, respectiv neasigurarea corespunzătoare a accesului în unităţi şi dotarea cu un sistem de pază şi protecţie ineficient.

Astfel, în perioada următoare conducerile inspectoratelor judeţene de poliţie vor solicita reprezentanţii unităţilor care deţin, manipulează şi transportă valori să ia măsuri eficiente în scopul prevenirii jafurilor. În acelaşi timp, vor fi continuate controalele la unităţile bancare, centre comerciale, puncte de schimb valutar şi amanet, benzinării, casierii, supermarketuri, magazine, depozite de mărfuri.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în bănci şi unităţi care manipulează valori, s-a solicitat conducerii Direcţiei de Ordine Publică să finalizeze setul de măsuri de securitate în acest domeniu.

În noaptea de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri în România au avut loc cinci jafuri. Primul s-a petrecut la o farmacie din zona centrală a municipiului Timişoara, unde un bărbat care a pulverizat în incintă spray lacrimogen a reuşit să fure banii din încasări.

Cel de-al doilea jaf a fost comis la Primăria din Bălţaţi, judeţul Iaşi, de doi bărbaţi care l-au imobilizat pe paznic şi au distrus sistemul de închidere al casei de valori, furând din instituţie 40.000 de lei.

Tot în noaptea de joi spre vineri, persoane mascate au jefuit, la interval de câteva ore, o sală de jocuri din Mangalia şi o staţie de carburanţi din localitatea constănţeană Lazu, în ambele cazuri personalul fiind ameninţat cu pistoale, însă în cazul jafului din Lazu arma fiind de jucărie.

Ultimul jaf a avut loc la Arad, unde doi bărbaţi cu feţele acoperite au intrat într-o unitate bancară şi au ameninţat-o pe casieră, fugind apoi cu o sumă de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia reclamă neglijenţa reprezentanţilor unităţilor unde au fost comise jafuri.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia reclamă neglijenţa reprezentanţilor unităţilor unde au fost comise jafuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei