Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Ziua Mondială a Libertăţii Presei

Tineri din judeţul Suceava au “preparat” ştiri în redacţiile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 tineri din Suceava, Fălticeni, Dolhasca, Rădăuţi şi Siret au participat ieri la o acţiune dedicată Zilei Mondiale a Libertăţii Presei organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Suceava. Tinerii au avut posibilitatea de a cunoaşte jurnaliştii locali şi au lucrat câteva ore alături de ei în redacţii.

După ce s-au cunoscut, tinerii au ales singuri redacţia unde au lucrat alături de jurnaliştii locali. Timp de două ore, tinerilor le-au fost prezentate redacţia cotidianului „Monitorului de Suceava”, cea a „Radio Top 91”, precum şi redacţiile televiziunilor „Intermedia”, „Plus TV” şi „Bucovina TV”. Alături de ziariştii experimentaţi, elevii şi studenţii au avut ocazia să urmărească cum se „prepară” o ştire şi să contribuie chiar la scrierea ei. Tinerii au fost familiarizaţi cu „bucătăria” redacţiei şi instrumentele specifice meseriei de ziarist, obţinerea informaţiilor, redactarea unei ştiri, tehnica fotografică, citirea unei ştiri pe prompter pentru TV, citirea unei ştiri pentru radio. „O acţiune benefică şi interesantă nu doar pentru tineri, dar şi pentru noi, cei care lucrăm la ziar şi aşteptăm feedback de la cititorii noştri”, a declarat Tiberiu Avram, redactor-şef la „Monitorul de Suceava”.

 

Ziariştii mai experimentaţi au răspuns provocărilor tinerilor

Programul acţiunii a continuat cu dezbateri aprinse în mansarda „Music Pub”, unde tinerii au putut adresa întrebări jurnaliştilor suceveni prezenţi, Daniela Palamariu, Sandrinio Neagu, Liviu Clement, Ioan Manole şi Doru Popovici. Tinerii au fost interesaţi să afle mai multe detalii despre meseria de jurnalist, greutăţile pe care le întâmpină ziariştii în munca lor de zi cu zi, libertatea presei în România, concurenţa între presa online şi cea tradiţională. La rândul lor, ziariştii au fost receptivi la provocările tinerilor, iscând discuţii şi polemici referitoare la subiectele lansate.

„Mi-a plăcut să răspund provocărilor acestor tineri, ei sunt cei care ar trebui să ne ia locul şi vreau să o facă bine”, ne-a spus profesorul şi ziaristul Doru Popovici.

Chiar dacă o parte dintre ei au fost sceptici când au fost întrebaţi dacă doresc să urmeze o facultate de jurnalism, cert e că majoritatea participanţilor doresc să activeze în domeniul acesta.

„Îmi doresc ca pe viitor să lucrez într-o redacţie, mi-a plăcut mult ce-am descoperit azi, oamenii din spatele ziarelor, radiourilor şi televiziunilor au fost foarte deschişi şi binevoitori cu noi. E bine că în 2010 putem vorbi de libertatea presei”, a menţionat Mihaela Matei, elevă la Colegiul Agricol Fălticeni.

Spre sfârşitul acţiunii, participanţii au primit diplome din partea Simonei Sofroni, directorul DJT Suceava, şi au fost încurajaţi să aplice cele învăţate ieri şi în cadrul instituţiei de învăţământ unde urmează cursurile.

„Nu ne vom limita la acţiunea aceasta, nu e nevoie neapărat de o zi internaţională pentru a face întâlniri cu tinerii din judeţ, pentru a-i descoperi şi promova. Vor urma cu siguranţă şi alte acţiuni de genul acesta”, a adăugat Ovidiu Milici, adjunctul şef al DJT Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri din judeţul Suceava au “preparat” ştiri în redacţiile locale.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tineri din judeţul Suceava au “preparat” ştiri în redacţiile locale5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei