Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi tineri, dispăruţi după ce s-au răsturnat cu hidrobicicleta într-un iaz

Trei scafandri şi 11 salvamontişti i-au căutat, ieri, pe doi tineri care au dispărut în lacul Beliş - Fântânele, după ce au plecat cu o hidrobicicletă care s-a scufundat, însă nu i-au găsit, astăzi urmând să meargă în zonă scafandri din Mureş şi Bihor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Cipcigan, şef formaţie la Salvamont Cluj, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul zilei de ieri trei scafandri şi 11 salvamontişti au continuat căutările, însă fără succes.

"Trei scafandri s-au scufundat cam până la 20 de metri, nu au găsit nimic, iar în cursul zilei de luni urmează să vină scafandri din Mureş şi Bihor, care pot coborî până la 50 de metri, iar dacă va fi cazul vom solicita chiar scafandri de la Constanţa şi din Ungaria, care pot coborî la o adâncime mai mare", a spus Cipcigan.

Vasile Cipcigan a adăugat că scafandrii au delimitat zona în care se vor scufunda ceilalţi scafandri, în zilele următoare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş, a declarat, la rândul său, că pompierii vor continua căutările la suprafaţă şi în timpul nopţii şi vor ilumina zona pentru a sprijini ancheta poliţiştilor.

Un paznic de la lacul Beliş - Fântânele a declarat corespondentului MEDIAFAX că hidrobicicleta care s-a scufundat era fisurată, avea apă în ea. Acesta a spus că hidrobicicleta cântărea aproximativ 200 de kilograme şi, din experienţa sa, s-ar fi scufundat destul de repede.

Potrivit sursei citate, hidrobicicleta aparţinea proprietarului cabanei unde erau cazaţi tinerii care au dispărut.

Cei doi tineri în vârstă de 20 de ani, studenţi, unul din Zalău, iar celălalt din Cluj, au dispărut, sâmbătă seară, în lacul Beliş - Fântanele, din judeţul Cluj, după ce plecaseră cu o hidrobicicletă împreună cu încă o persoană care a reuşit să ajungă înot la mal. Pompierii i-au căutat pe cei doi toată noapte, operaţiunile fiind continuate ieri. Cei trei se aflau la o cabană din zonă împreună cu mai mulţi prieteni.

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, declara că scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj fac căutări de suprafaţă.

"Au fost trimise două bărci care vor căuta la suprafaţă. Nu se pot face scufundări din cauza că zona lacului în care au dispărut cei doi este foarte adâncă, se află în apropierea zidului barajului şi sunt şi vârtejuri", preciza Biriş.

Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj, declara, ieri, pentru corespondentului MEDIAFAX că tânărul care a reuşit să ajungă la mal se afla în stare hipotermică şi a fost transportat la spitalul Huedin.

Potrivit primelor informaţii, trei persoane au plecat, în cursul serii de sâmbătă, cu o hidrobicicletă pe lacul Beliş - Fântânele. Oamenii rămaşi la mal au observat, după un timp, că cei trei nu se mai întorc şi au sunat la Serviciul de Urgenţă 112. Una dintre cele trei persoane a auns înotând la mal şi i s-au acordat îngrijiri medicale.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj (IPJ) a deschis o anchetă în cazul accidentului de pe lacul Beliş - Fântânele, oamenii legii încercând să afle cui aparţine hidrobicicleta.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat, ieri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţiştii s-au aflat la locul accidentului încă de sâmbătă seară şi încearcă să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul şi cui aparţine hidrobicicleta care s-a scufundat în lac.

Pop a spus că din primele cercetări reiese că tinerii ar fi luat hidrobicicleta de pe pontonul cabanei unde erau cazaţi, dar nu s-a stabilit deocamdată cui aparţine aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri, dispăruţi după ce s-au răsturnat cu hidrobicicleta într-un iaz.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi tineri, dispăruţi după ce s-au răsturnat cu hidrobicicleta într-un iaz5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei