Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate şi respiră doar cu mască de oxigen

Amelia Antoniu respiră doar cu mască de oxigen, medicii renunţând, ieri, după şase ore în care prim-solista Teatrului de Operetă a respirat fără ajutorul aparatelor, şi la sonda de respiraţie, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a spus că medicii care o îngrijesc pe Amelia Antoniu au deconectat-o din nou, ieri, de la aparatele de respirat.

Amelia Antoniu a reuşit să respire bine mai multe ore fără ajutorul aparatelor, astfel că medicii au renunţat şi la al doilea aparat care îi susţinea respiraţia, respectiv sonda de respiraţie. Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă a rămas doar cu masca de oxigen, a precizat Bogdan Popescu.

"Sperăm într-o evoluţie în continuare favorabilă", a mai spus purtătorul de cuvânt al SUUB.

Sâmbătă, la patru zile de când a fost adusă în comă de la Spitalul CF2 la SUUB, Amelia Antoniu a fost deconectată pentru cinci ore de la aparatele care o ajută să respire, dar i s-a administrat supliment de oxigen, reuşind să aibă o funcţie ventilatorie satisfăcătoare. După cinci ore în care a respirat fără aparate, Amelia Antoniu a fost reconectată.

"Starea Ameliei Antoniu este uşor mai bună, dar încă nu se poate spune că poate respira singură. Medicii fac experimente uşoare care nu îi pun viaţa în pericol", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Bogdan Popescu.

Starea celeilalte paciente, Alice Roxana Preda, este staţionară, însă în continuare foarte gravă. "În al doilea caz putem spune că starea pacientei rămâne în continuare foarte gravă, chiar dacă este uşor staţionară", a precizat Popescu.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor, pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de vineri.

Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, potrivit primelor rezultate ale analizelor de laborator în cazul probelor recoltate de la cele două paciente, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit reprezentanţilor MS, informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale, care va putea fi confirmată sau infirmată odată cu obţinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Ministrul Radu Berceanu l-a demis vineri pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase.

Radu Berceanu a declarat, sâmbătă, la Băileşti, judeţul Dolj, că a cerut un control la toate cele 16 spitale din sistemul căilor ferate pe care le administrează ministerul, verificările urmând să înceapă luni.

Ministrul a precizat că avea semnale că sunt nereguli la Spitalul CF2, dar acestea se refereau la partea administrativă, şi nu la cea medicală. El a subliniat că împotriva celor care se vor face vinovaţi de producerea incidentului de la Spitalul CF 2 vor fi dispuse "măsuri drastice".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate şi respiră doar cu mască de oxigen.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate şi respiră doar cu mască de oxigen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei