Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

40 de turişti din Sinaia cu gripă AH1N1, internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală

Toţi cei 40 de turişti din Sinaia care au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1 sunt internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală, boala fiind transmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea bolii a refuzat internarea, a spus secretarul de stat Adrian Streinu Cercel.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a declarat, ieri seară, pentru MEDIAFAX, că cei 40 de turişti au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, cu forme medii şi severe de gripă AH1N1.
Ceilalţi turişti, români şi străini, cazaţi la Hotelul Sinaia, care nu au avut manifestări clinice de gripă AH1N1, au plecat din unitatea hotelieră, dar sunt în supravegherea autorităţilor sanitare din localităţile de domiciliu, a precizat Streinu Cercel.
"Boala a fost transmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea infecţiei a refuzat internarea", a mai spus secretarul de stat.
Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, ieri seară, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat 40 de cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 la Hotelul Sinaia, unitatea hotelieră fiind închisă timp de 48 de ore, începând de ieri seară, pentru dezinfecţie.
Autorităţile sanitare au început investigaţia epidemiologică pentru depistarea contacţilor, a precizat Ministerul Sănătăţii.
Autorităţile sanitare fac apel la populaţie să încerce să respecte toate normele de igienă şi, pe cât posibil, să evite întâlnirile în această perioadă şi mai ales contactul cu persoanele bolnave.

 

Congres internaţional

Toţi cei 40 de turişti din Sinaia care au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1 participau, la Hotelul Sinaia, la un congres internaţional al studenţilor la Drept, congres la care au fost prezenţi studenţi din 31 de ţări europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul adjunct al Hotelului Sinaia, Marian Schwartz, a declarat, ieri seară, corespondentului MEDIAFAX, că toţi cei 40 de turişti participau la un congres internaţional al studenţilor la Drept în anii III şi IV, congres la care au fost prezenţi studenţi din 31 de ţări europene.
Potrivit acestuia, sâmbătă după-amiază turiştii au început să acuze probleme respiratorii, fapt care a dus la intervenţia reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.
El a mai spus că hotelul este închis şi că urmează să înceapă dezinfecţia, iar peste 48 de ore activitatea hotelieră va fi reluată.

 

Grupul de studenţi, 260 de persoane

Un număr de 260 de persoane au făcut parte din grupul de studenţi care au participat la congresul de la Hotel Sinaia, unde 40 de turişti au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Marian Schwartz, directorul adjunct al Hotelului Sinaia, unde au fost cazaţi cei 40 de turişti diagnosticaţi ci virusul gripei AH1N1, a declarat, ieri seară, corespondentului MEDIAFAX, că din grupul participant la congresul pentru care au venit la Sinaia turiştii diagnosticaţi cu virusul AH1N1 au făcut parte 260 de persoane, din România şi din alte 31 de ţări europene.
Schwartz a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine, unii turişti ar fi vizitat mai multe obiective, printre care Muzeul Peleş şi Castelul Bran.
"Au intrat foarte mult în contact unii cu alţii, însă este greu de spus cu câte persoane din afară au intrat în contact", a spus directorul adjunct al Hotelului Sinaia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de turişti din Sinaia cu gripă AH1N1, internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40 de turişti din Sinaia cu gripă AH1N1, internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei