Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patronate: Salariul minim de 705 lei ar duce la concedieri masive

Patronatele au susţinut, miercuri, că acceptarea majorării salariului minim la 705 lei fără corecţii la Contractul Colectiv de Muncă ar fi un gest iresponsabil şi au propus creşterea la 650 lei din 1 ianuarie 2010 şi discutarea majorării la 705 lei din 1 iulie 2010, în funcţie de evoluţia economică. Preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci, a declarat, ieri, după negocierile de la Ministerul Muncii, că au înaintat o propunere privind îngheţarea salariului minim pentru primele şase luni la nivelul de 650 de lei, întrucât majorarea la 705, aşa cum doresc Guvernul şi sindicatele ar presupune concedieri masive, mai ale în contextul în care accizele şi preţul la energie urmează să crească, iar România este departe de a ieşi din criză.
Corâci a arătat că prognozele indică faptul că economia românească nu va avea o evoluţie pozitivă în perioada următoare , iar numărul de salariaţi din 2008 ar putea fi din nou atins abia din 2013.
El a mai atras atenţia că România nu a respectat condiţiile impuse de FMI privind reducerea cu 15% a fondului de salarii, astfel încât negocierile privind salariul minim trebuie să ţină cont de aceste aspecte.
"Este foarte greu să ajungem la un numitor comun, am propus în eventualitatea acceptării unui salariu de 705 lei cu condiţia elaborării unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, care să prevadă doar o creştere mică a fondului de salariu, eventual proporţional cu inflaţia", a declarat Corâci, explicând că alte măsuri ar pune în pericol sectoare întregi de activitate.
Reprezentanţii patronatelor au spus că aşteaptă propuneri concrete de la confederaţiile sindicale, dar şi finalizarea negocierilor cu FMI.
Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a precizat că procesul de consultare obligatoriu a partenerilor sociali a fost îndeplinit până în acest moment de minister, care va analiza propunerile primite şi va decide în consecinţă.
Mocanu a mai spus că este necesar ca sindicatele şi patronatele să demareze negocierile privind actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă şi a precizat că, în actuala conjunctură, căderea celor două părţi la o înţelegere ar fi extrem de utilă pentru viitorul Guvern, în vederea luării unei decizii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronate: Salariul minim de 705 lei ar duce la concedieri masive .
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronate: Salariul minim de 705 lei ar duce la concedieri masive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei