Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mecanicii de locomotivă vor fi certificaţi pentru a efectua transporturi în afara României, din 2010

Mecanicii de locomotivă vor avea nevoie de certificare pentru a putea efectua transporturi şi în afara României, odată cu liberalizarea pieţei transportului feroviar de călători în 2010, când operatorii internaţionali vor putea intra pe piaţa de transport feroviar românească.
Prin certificare, mecanicii de locomotivă vor obţine un permis de mecanic de locomotivă şi un certificat comunitar, care vor fi recunoscute în orice stat membru al Uniunii Europene, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul transporturilor şi Infrastructurii (MTI).
Astfel, MTI a elaborat un set de norme care specifică responsabilităţile autorităţilor competente, mecanicilor de locomotivă, precum şi ale altor părţi implicate în sector, în special operatorii de transport feroviar, administratorii infrastructurii feroviare şi centrele de formare profesioanlă.
După aprobarea HG-ului, normele vor intra în vigoare la 4 decembrie.
Normele preiau în totalitate prevederile unei directivei a CE, care stabileşte condiţiile şi procedurile de certificare a mecanicilor de locomotivă.
Fiecare operator de transport feroviar şi administrator de infrastructură îşi stabileşte propriile proceduri de eliberare şi actualizare a certificatelor, ca parte integrantă a sistemului său de siguranţă.
Pentru a obţine certificatul, valabil timp de zece ani, mecanici vor fi testaţi medical (fizic şi psihologic), dar şi profesional. După obţinerea certificării, testările vor continua periodic în funcţie de vârsta solicitantului.
Vârsta minimă pentru obţinerea certificării este de 20 de ani, însă se pot elibera permise solicitanţilor de la vârsta de 18 ani valabile numai pe teritoriul naţional.
Operatorii de transport feroviar şi administratorii infrastructurii feroviare trebuie să se asigure şi să verifice dacă permisele şi certificatele mecanicilor de locomotivă pe care îi angajează sau îi contractează sunt valabile şi vor stabili un sistem de monitorizare a propriilor mecanici de locomotivă.
România este obligată să liberalizeze piaţa transportului feroviar de călători din 2010, cea a transportului de marfă având loc în 2007.
Potrivit directorului general al CFR Călători, compania pe care o conduce dispune de material rulant cu care ar putea circula în statele membre UE. Totuşi, pentru deschiderea pieţei, este necesară înfiinţarea unui organism independent care să monitorizeze piaţa, care încă nu a fost înfiinţat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mecanicii de locomotivă vor fi certificaţi pentru a efectua transporturi în afara României, din 2010.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mecanicii de locomotivă vor fi certificaţi pentru a efectua transporturi în afara României, din 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei