Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2009 - Anul XIV, nr. 181 (4167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Masteratul va putea fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv

Masteratul va putea fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv, această formă de învăţământ urmând a fi organizată la zi, cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă cu frecvenţă redusă, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, liderul Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr.
Preşedintele "Alma Mater" a precizat că vor exista cinci categorii de master, respectiv de aprofundare, interdisciplinar, complementar, de cercetare şi de formare continuă, acesta din urmă aplicându-se atunci când o anumită firmă vrea să-şi şcolarizeze personalul într-o anumită direcţie.
"Nu pot organiza master decât instituţiile care au acreditat domeniul respectiv", a subliniat liderul sindical.
Masteratul îl poate face orice absolvent de facultate, indiferent de natura licenţei.
La discuţiile dintre sindicate şi ministrul Educaţiei s-a mai stabilit ca universităţile trebuie să se supună evaluării Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU) pentru a primi acreditare privind organizarea de doctorat.
Hadăr a precizat că s-a propus ca doctoratul să fie numai ştiinţific, bazat pe creaţie şi cercetare ştiinţifică avansată, nu şi profesional ca până în prezent. Doctoratul poate fi organizat la zi sau la frecvenţă redusă, nemaiexistând forma fără frecvenţă.
Totodată, sindicatele din învăţământul superior au propus, luni, la întâlnirea cu ministrul Educaţiei, ca examenul de licenţă să aibă două probe clare, indiferent de tipul universităţii sau specializarea acesteia.
Potrivit preşedintelui Federaţiei "Alma Mater", prima probă va consta într-o "evaluare sumativă", cu noţiuni de cultură generală, eventual aceasta să fie probă scrisă, iar cea de-a doua probă este "clasica lucrare de licenţă", cu prezentarea orală a acesteia de către student.
Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei a discutat cu sindicaliştii din învăţământul preuniversitar pe tema legilor educaţiei. În această săptămână, discuţiile continuă cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi cu rectorii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masteratul va putea fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv.
 Vizualizări articol: 353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masteratul va putea fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei