Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Week-endul cel mai aglomerat în 2009, pe litoralul românesc

Gradul de ocupare a litoralului românesc este, în prezent, potrivit cifrelor oficiale, de sută la sută, sfârşitul săptămânii trecute devenind astfel cel mai aglomerat week-end al sezonului estival 2009.
Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării, conform datelor statistice oficiale, transmise de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, peste 129.000 de turişti s-au aflat, în weekend, pe litoralul românesc, mulţi dintre ei fiind atraşi de manifestările programate pentru sfârşitul de săptămână: Liberty Parade, Mamaia Milano Night şi samba Carnaval.
Astfel, Liberty Parade 2009, cel mai mare fenomen dance de stradă din România, care se află deja la a IX-a ediţie, a atras în sudul litoralului peste 75.000 de turişti. Cei mai mulţi, 38.880, se aflau în Mangalia şi Saturn, 17.787 în Neptun, Olimp, Jupiter, Venus şi Cap Aurora, iar 20.600 de turişti au fost înregistraţi în Costineşti.
"Putem considera, într-adevăr, că acesta este cel mai aglomerat week-end în sudul litoralului, în sezonul estival 2009", a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.
Ea a mai precizat că numărul de turişti ce se află în nordul litoralului, în special în staţiunea Mamaia, depăşeşte cifra de 35.000.
"În Mamaia, sloganul Come and break the fashion limits! al binecunoscutului eveniment Mamaia Milano Nights, precum şi Carnavalul Samba, au atras 28.358 de turişti, în timp ce în Năvodari şi Constanţa au fost înregistraţi, oficial, peste 7.000 de turişti", a mai afirmat Corina Martin.
Acestea sunt numai cifrele oficiale, dar numărul turiştilor ce se află în acest week-end pe litoral este mul mai mare, în condiţiile în care în statistici nu sunt incluşi şi turiştii cazaţi la particulari sau cei din campinguri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Week-endul cel mai aglomerat în 2009, pe litoralul românesc .
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Week-endul cel mai aglomerat în 2009, pe litoralul românesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei