Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2009 - Anul XIV, nr. 165 (4151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cititor de amprente, instalat la Consiliul Judeţean Iaşi pentru depistarea angajaţilor care întârzie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, a decis să monitorizeze prezenţa la serviciu a angajaţilor instituţiei printr-un aparat special de amprentare, care a fost instalat, ieri, la parterul clădirii CJ, astfel încât să fie depistaţi salariaţii care întârzie la program.
Simirad a motivat decizia introducerii cititorului de amprente prin faptul că până acum metoda semnării condicii de prezenţă nu a funcţionat, întrucât a descoperit că în locul unor angajaţi care întârziau la serviciu semnau alţi colegi din instituţie.
"Până acum se semnau unii pe alţii, iar de acum înainte nu va mai fi posibil. Există şi câţiva funcţionari care au refuzat să fie amprentaţi, iar pentru aceştia va continua să existe condica, numai că la ora începerii programului aceasta va fi închisă şi predată şefului CJ. Ceilalţi vor trebui să treacă pe la cititorul de amprente, pentru a şti cu exactitate când au venit la serviciu şi când au plecat acasă", a explicat şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad.
El a precizat că "întârziaţii" la program nu vor fi automat sancţionaţi, ci vor putea să rămână într-o altă zi după program, pentru a recupera timpul când nu au stat la serviciu, astfel încât salariile acestora să nu fie afectate.
"Prin introducerea amprentei, este înregistrat timpul pe care l-a lipsit un funcţionar de la program. Acolo avem o socoteală. Dacă omul a lipsit într-o săptămâna să spunem jumătate de oră, o poate completa într-una din zile şi în felul ăsta suntem chit. Deci rămâne mai mult peste program jumătate de oră. Cei care optează pentru condică nu au această şansă şi vor avea tăiată o parte din zi la salariu”, a mai spus Simirad.
Cititorul de amprente a costat 1.280 de euro, fără TVA, licitaţia pentru achiţionarea aparatului fiind făcută de o societate din subordinea CJ Iaşi, respectiv SC Lucrări Drumuri şi Poduri.
Ieri, cei 181 de funcţionari ai CJ Iaşi s-au familiarizat cu noul sistem, unii dintre ei amuzându-se în momentul în care ajungeau în faţa aparatului pentru amprentarea degetelor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cititor de amprente, instalat la Consiliul Judeţean Iaşi pentru depistarea angajaţilor care întârzie.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cititor de amprente, instalat la Consiliul Judeţean Iaşi pentru depistarea angajaţilor care întârzie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei