Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gigi Becali nu poate părăsi ţara, hotărârea poate fi contestată

Judecătoria Sectorului 1 a decis, ieri, că Gigi Becali, care a obţinut un mandat de europarlamentar, nu poate părăsi ţara, decizia judecătorilor putând fi însă atacată cu recurs.
În schimb, Gigi Becali poate părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.
Decizia de ieripoate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
Săptămâna trecută, George Becali a făcut o cerere de ridicare a măsurilor impuse de controlul judiciar, după ce la sfârşitul lunii trecute şi-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare.
Potrivit rezultatelor parţiale de la alegerile de duminică, Becali a obţinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv.
Gigi Becali a obţinut, la aceeaşi instanţă, posibilitatea de a merge în campania electorală, în ţară. În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis în parte un capăt de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate.
Judecătoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore de a pleca din Bucureşti sau judeţul Ilfov să anunţe autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa.
Hotărârea a fost atacată cu recurs care s-a judecat, o săptămână mai târziu, la Tribunalul Capitalei, instanţa menţinând decizia judecătoriei.
În urmă cu aproximativ două luni, în 17 aprilie, Gigi Becali părăsea arestul preventiv, după ce a fost eliberat sub control judiciar, instanţa Tribunalului Bucureşti admiţând recursul acestuia împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 1 - care apreciase că nu se modificase temeiul legal care a stat la baza arestării lui Becali, cu atât mai mult cu cât în dosar mai fuseseră arestate alte persoane. Becali este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare de la şapte la 15 ani (dacă fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice avantaj).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali nu poate părăsi ţara, hotărârea poate fi contestată.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gigi Becali nu poate părăsi ţara, hotărârea poate fi contestată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei