Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gigi Becali a renunţat la cererea prin care solicita instanţei să-i permită să plece la Monte Carlo

Gigi Becali şi-a retras acţiunea în care cerea permisiunea să plece în vacanţă, o lună, la Monte Carlo, avocaţii săi apreciind că, dacă va ieşi europarlamentar, acesta va avea imunitate şi nu va mai avea interdicţii, în caz contrar trebuind să aştepte expirarea perioadei actualei interdicţii.

Avocatul lui Becali, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că finanţatorul FC Steaua va retrage această cerere, explicând că, în opinia sa, o astfel de cerere trebuie soluţionată de către procurorii care fac ancheta în cazul clientului său, şi nu de către instanţă.

Becali a transmis instanţei o declaraţie autentificată la un notariat prin care a arătat că nu mai doreşte să continue acest proces.

Un alt avocat al său, Cătălin Dancu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că cererea privind concediul de la Monte Carlo este prematură, explicând că o cerere de reglementare a stării controlului judiciar trebuie depusă în 7 iunie, atunci când expiră încuviinţarea instanţei dispusă în cazul clientului său de a circula în afara Capitalei şi a judeţului Ilfov.

Avocatul a mai arătat că, la alegerile din 7 iunie, Gigi Becali ar putea câştiga alegerile, moment în care ar dobândi şi imunitate parlamentară, ceea ce l-ar scăpa de orice fel de interdicţii.

Avocatul a mai arătat că o cerere de revocare a măsurii controlului judiciar va fi depusă după ce instanţa va lua în discuţie revenirea la starea anterioară.

"Ce utilitate şi eficienţă dăm unei cereri privind un concediu de odihnă după perioada de 7 iunie, atâta vreme cât noi nu ştim două lucruri foarte importante?! Pe 7 iunie el poate ieşi parlamentar, iar acest lucru va anula toate constrângerile care i se impun, dacă nu iese în data de 7 iunie, atunci la încheierea irevocabilă a măsurii controlului judiciar pe teritoriul României, când se va reveni la starea anterioară, respectiv a controlului judiciar la nivelul Bucureşti cu Ilfov atunci vom introduce o astfel de cerere. Vom spune atunci că orice măsură de control judiciar la nivelul Capitalei şi a judeţului Ilfov este lipsită de orice relevanţă juridică pentru că instanţa va putea constata că Becali a umblat timp de o lună liber, iar ancheta nu a avut de suferit în nici un fel. Nu a vorbit cu nimeni, nu a influenţat martori şi nu a îngreunat cu nimic mersul cercetărilor", a declarat Dancu.

Dezbaterile în procesul în care Gigi Becali cere Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti să-i dea voie de plece din ţară, timp de o lună, în vacanţă la Monte Carlo trebuia să aibă loc ieri, dar instanţa le-a amânat, două zile, din cauza unei lipse de procedură.

Până la finalul şedinţelor de judecată, unul dintre avocaţii lui Becali a depus o cerere de retragere a acţiunii.

 

Gigi Becali a obţinut, în instanţă, posibilitatea de a merge în campania electorală, în ţară. În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis în parte cererea lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate.

Judecătoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore de a pleca din Bucureşti sau judeţul Ilfov să anunţe autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa.

Hotărârea a fost atacată cu recurs care s-a judecat, o săptămână mai târziu, la Tribunalul Capitalei, instanţa menţinând decizia judecătoriei.

În motivarea deciziei Judecătoriei sectorului 1 se arăta că lui Becali i s-au ridicat parţial interdicţiile doar în vederea exercitării în mod corespunzător a dreptului constituţional de a fi ales, orice candidat având dreptul de a-şi face campanie electorală.

Gigi Becali a participat, în 16 mai, la Iaşi la manifestările legate de Ziua Europei, după care a fost prezent, alături de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, la o acţiune electorală a acestei formaţiuni politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali a renunţat la cererea prin care solicita instanţei să-i permită să plece la Monte Carlo.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gigi Becali a renunţat la cererea prin care solicita instanţei să-i permită să plece la Monte Carlo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei