Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şedinţă comună

Parlamentul a adoptat Ordonanţa privind rectificarea bugetară

Senatorii şi deputaţii au votat, ieri, în şedinţa comună a celor două Camere, Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2009, cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009.

Ordonanţa prin care se rectifică bugetul de stat pe anul 2009 a fost adoptată cu 181 voturi "pentru" şi 88 "împotrivă".

Nici unul dintre cele 51 amendamente depuse de parlamentarii opoziţiei nu a fost adoptat de plenul celor două Camere.

OUG modifică veniturile bugetare pe anul 2009, diminuându-le cu suma de 18.797 milioane lei. Cheltuielile bugetare se diminuează cu 6.220 milioane lei, iar deficitul bugetar se majorează cu 12.576,6 milioane lei.

Pe lângă modificările aduse bugetelor principalelor instituţii guvernamentale, OUG aduce şi unele măsuri fiscale, printre care introducerea impozitului minim, calculat în funcţie de veniturile anuale ale firmelor, şi suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiilor publice.

 

Impozitul minim este o măsură temporară şi nu reprezintă o creştere a fiscalităţii

Impozitul minim este o măsură temporară şi nu reprezintă o creştere a fiscalităţii, a declarat, ieri, la conferinţa "Mediafax Talks about SMEs", secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Cosmin Coman.

"Aş vrea să subliniez că impozitul minim este o măsură cu caracter limitat temporal", a afirmat Coman.

El nu a precizat perioada de aplicare a impozitului minim.

Coman a menţionat că impozitul minim nu creşte nivelul fiscalităţii din România, întrucât se poate opta în continuare pentru plata unui impozit reprezentând 16% din profit.

"Nu cred că există o logică pentru care un agent economic să producă pierderi trei ani la rând şi să continue să aibă pierderi", a spus Coman.

El a adăugat că introducerea impozitului minim nu va afecta start-up-urile, nu va funcţiona pentru cei care îşi suspendă legal activitatea şi pentru contribuabilii care au fost inactivi şi-şi reiau activitatea.

Coman a explicat că introducerea impozitului minim nu reprezintă o nouă taxă deoarece a rămas acelaşi impozit pe profit şi pe venit.

"Discuţiile cu partenerii sociali au fost definitorii în stabilirea tranşelor, nu statisticile", a mai spus oficialul Finanţelor.

Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

 

Pogea: Impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a explicat, ieri, în plenul reunit al celor două Camere, că impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme, aşa cum se susţine, şi că acesta reprezintă o "atitudine corectă", pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România.

"Problema este că noi (Guvernul - n.r.) dorim să avem un tratament egal al contribuabililor. Acest impozit minim, care înseamnă 500 de euro pe an, nu este în măsură ca să bage în faliment, aşa cum se susţine, miile de firme, ba dimpotrivă, nu reprezintă decât o atitudine corectă pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România faţă de adevăraţii contribuabili oneşti", a explicat Pogea, la dezbaterea OUG privind rectificarea bugetară.

El a arătat că şi-a petrecut peste 20 de ani în economia reală şi în nici un caz, ca ministru al Finanţelor, nu poate să facă un gest care să bage în faliment firmele, aşa cum se susţine.

"Rectificarea bugetară prevede o ajustare a veniturilor în sensul creşterii cu 1,37 miliarde sau 0, 25% din PIB şi se referă în principal la mult-dezbătutul impozit forfetar, care este impozit minim. Acest impozit minim nu afectează în nici un fel elementele de fiscalitate sau faptul că un contribuabil doreşte să îşi menţină în continuare, dacă are microîntreprindere, cota de impozitare de 3% pe venitul microîntreprinderilor. Totodată, rămâne în continuare impozitul de 16% pe profit", a adăugat Pogea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul a adoptat Ordonanţa privind rectificarea bugetară.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul a adoptat Ordonanţa privind rectificarea bugetară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei