Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A murit Valeria Peter Predescu

Interpreta de muzică populară Valeria Peter Predescu a încetat din viaţă, luni noapte, în urma unui stop cardio-respirator, încercările medicilor de a o resuscita fiind zadarnice.

Valeria Peter Predescu, în vârstă de 62 de ani, a suferit un stop cardio-respirator la domiciliul său din Bistriţa, ea fiind diagnosticată încă de la vârsta de 40 de ani cu probleme de inimă.

O echipă de medici de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a încercat, în zadar, să o resusciteze timp de aproape 40 de minute.

Medicul Andreea Chiuzan, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, a declarat că nu s-a mai putut face nimic, echipajul fiind nevoit să constate decesul interpretei, care a fost confirmat şi de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa.

Valeria Peter Predescu a fost una dintre cele mai cunoscute si apreciate interprete de folclor din Transilvania. Ea s-a născut pe meleaguri năsăudene, în satul Telciu, de pe Valea Sălăuţei. A început să cânte în 1972, iar primele înregistrări le-a făcut la Radio Cluj cu redactorul şi culegătorul de folclor Dumitru Vartic.

La alegerile din toamna anului trecut, Valeria Peter Predescu a candidat, din partea PNG, în colegiul nr. 2 Senat, care include şi oraşul Năsăud şi Valea Sălăuţei, zona natală a cântăreţei.

În septembrie 2007, Nicolae Predescu, fiul interpretei de muzică populară, a fost arestat în baza unui mandat european emis de autorităţile germane, acuzat că ar fi condus o grupare criminală internaţională numită "Garda" şi care ar fi săvârşit 31 de jafuri armate pe teritoriul Germaniei. El a fost eliberat şapte luni mai târziu.

Potrivit medicilor, acest fapt a constituit motiv de supărare pentru interpretă, care i-a agravat starea de sănătate.

Pe de altă parte, expertiza medico-legală făcută, ieri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud a confirmat ipoteza medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care au încercat să o resusciteze pe artistă: aceasta a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Medicul Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a declarat, ieri, că medicii legişti au descoperit că, printre cauzele morţii, au fost o scleroză miocardo-coronară, o lipomatoză cardiacă şi o insuficienţă respiratorie acută a unui edem pulmonar acut.

"Dânsa suferea de o cardiopatie veche de cel puţin zece ani, care s-a agravat în timp", a spus Mircea Gelu Buta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit Valeria Peter Predescu.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A murit Valeria Peter Predescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei