Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii cer mărirea stimulentului dat pentru începerea muncii înainte să împlineasca copilul 2 ani

Aproximativ 20.000 de părinţi primesc stimulentul acordat pentru întoarcerea la lucru înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, existând solicitări tot mai multe pentru majorarea acestei prestaţii, informează, marţi, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Potrivit MMFPS, Programul de Guvernare prevede reanalizarea sistemului de prestaţii sociale, inclusiv acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât să răspundă solicitărilor existente, dar mai ales nevoilor reale ale populaţiei.

"Modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 148/2005 este prevăzută ca prioritate în Programul Legislativ şi deja avem propuneri formulate din partea beneficiarilor, a instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi a societăţii civile", se arată în comunicat.

Unul din aspectele vizate de modificările legislative asupra OUG 148/2006 se referă, potrivit MMFPS, la acordarea stimulentului lunar în situaţia în care părintele se întoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani sau dacă părintele care îndeplineşte condiţiile de acordare a indemnizaţiei optează de la bun început pentru acordarea acestui stimulent.

"În această situaţie se află aproximativ 20.000 de părinţi şi există solicitări din ce în ce mai multe pentru majorarea acestei prestaţii, astfel încât să fie un sprijin real pentru cei care se reîntorc la activitatea profesională. Din evaluările efectuate, a rezultat că pentru acest stimulent trebuie stabilit un nivel acceptabil care să poată acoperi dacă nu integral, cel puţin o parte din costurile serviciilor de îngrijire a copilului pe timpul zilei, fapt pentru care s-a emis ipoteza unei sume reprezentând 30 la sută din valoarea indemnizaţiei, dar nu mai puţin de 600 lei", se mai arată în comunicat.

Potrivit MMFPS, necesitatea majorării acestui stimulent rezidă şi în faptul că, în situaţia economică existentă, un concediu prelungit poate avea consecinţe negative asupra locului de muncă al părinţilor şi, implicit, lipsa unor resurse financiare care să asigure creşterea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului după împlinirea vârstei de 2 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii cer mărirea stimulentului dat pentru începerea muncii înainte să împlineasca copilul 2 ani.
 Vizualizări articol: 324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii cer mărirea stimulentului dat pentru începerea muncii înainte să împlineasca copilul 2 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei