Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii îşi vor primi banii pentru achiziţia de carte

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îi asigură pe profesori că în acest an vor primi contravaloarea a 100 de euro pentru achiziţia de carte, sumele fiind prinse în buget, sindicatele din învăţământ cer însă şi premierului Emil Boc clarificarea aspectelor care acum fac obiectul unor zvonuri.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii federaţiilor din învăţământ, într-o întrevedere pentru dezbaterea Contractului colectiv de muncă şi a altor aspecte din sistem.

Discuţiile au fost deturnate de la ordinea de zi după ce sindicatele au cerut lămuriri privind anumite zvonuri potrivit cărora profesorii nu vor mai primi cei 100 de euro pentru achiziţia de carte şi material informativ pe suport electronic pentru creşterea calităţii pregătirii.

"A fost o întâlnire curentă, în care rediscutam Contractul colectiv de muncă. Nu înţeleg de unde a pornit discuţia cu 100 de euro. Este lege, este capitol de buget, profesorii vor primi aceşti bani", a declarat ministrul Educaţiei, la finalul întâlnirii.

 

FSLI vrea o întâlnire cu premierul Boc

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a spus că, la întâlnirea de ieri, au informat-o pe ministrul Educaţiei despre zvonurile privind nealocarea fondurilor promise prin buget.

"I-am spus despre zvonurile din ultimul timp, potrivit cărora nu vom mai primi suta de euro pentru procurarea de carte, salariul de merit de doi la sută pentru orele suplimentare şi prima de doi la sută care se acordă din fondul de salarii. Doamna ministru ne-a spus că din punctul domniei sale de vede nu va susţine niciodată şi nu va iniţia niciodată o ordonanţă de urgenţă în acest sens, mai mult, că nici la nivelul Guvernului nu s-au pus asemenea probleme", a adăugat Cornea.

Preşedintele FSLI a declarat că toate federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ au hotărât să iniţieze o scrisoare pe care să o trimită primului ministru Emil Boc, în care îi solicită o întâlnire pentru a clarifica toate aceste aspecte care, la ora actuală, fac obiectul unor zvonuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii îşi vor primi banii pentru achiziţia de carte.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii îşi vor primi banii pentru achiziţia de carte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Indoieli trimis de
(27 feb 2009, 15:26:12
Din punctul domniei sale de vede nu va sustine niciodata ... dar din punctul dumneaei de vedere poate ca da.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei