Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul "Rabla" începe de luni

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat, ieri, că proprietarii maşinilor mai vechi de zece ani vor putea merge de luni la dealer-ii auto pentru a contracta o maşină prin Programul "Rabla", după ce, în cursul zilei de astăzi, vor fi stabilite cotele pentru fiecare producător.

Nemirschi a declarat că producătorii înscrişi în prima fază a Programului Naţional de Înnoire a Parcului Auto Naţional, cunoscut drept "Programul Rabla", vor primi, astăzi, cotele de participare în program. Aceştia vor, afla, practic, câte maşini vor putea vinde prin programul "Rabla" în prima fază a acestuia din anul 2009.

Nemirschi a mai spus că, pentru a evita situaţia din 2008, atunci când "aproape zece mii de maşini noi nu au putut fi vândute", Executivul a decis să modifice modul de desfăşurare a programului, împărţind totalul celor 60.000 de maşini noi pentru care statul suportă o subvenţie în trei tranşe.

"Am împărţit programul în trei părţi egale. După primele 20.000 de maşini, vedem cine şi-a vândut integral maşinile pe care le-a cerut ca şi cotă în program. Cine nu le-a vândut pe toate, pleacă acasă şi nu mai participă la următoarele două tranşe", a spus Nemirschi.

El a precizat că negocierile cu producătorii care au dorit să participe la ediţia 2009 a programului "Rabla" s-au încheiat, iar vineri vor fi prezentate cotele alocate fiecăruia.

"De luni, cei care vor să participe la programul «Rabla» pot merge la dealeri să-şi rezerve maşina", a anunţat Nemirschi.

Autoturismele mai vechi de zece ani vor putea intra în programul "Rabla", ediţia 2009, după ce, până în acest an, erau casate doar maşini de 12 ani vechime sau mai mult.

Numărul total de locuri în anul 2009 a fost crescut la 60.000, faţă de 40.000 în 2008. Şi prima de casare primită de cei care-şi dau la fier vechi maşina a fost majorată la 3.800 de lei pe unitate, comparativ cu 3.000 de lei în 2008.

Astfel, fondurile totale alocate pentru programul de înnoire a parcului auto în 2009 vor fi de 228 de milioane de lei, conform ordonanţei de Guvern privind reluarea programului. Potrivit actului normativ, în 2009 nu vor fi scoase din uz camioane prin programul "Rabla", în pofida aşteptărilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), care a propus Ministerul Mediului şi înlocuirea de autovehicule grele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul "Rabla" începe de luni.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul "Rabla" începe de luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei