Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copil de şase ani, împuşcat mortal de un adolescent

Un copil de şase ani a fost împuşcat mortal, joi după-amiază, cu o armă de vânătoare, de un adolescent de 14 ani, din localitatea Tătuleşti, judeţul Olt, în timp ce se jucau.

Potrivit comisarului şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, din primele cercetări a reieşit că cei doi copii se jucau cu arma de vânătoare a tatălui băiatului de 14 ani, iar la un moment dat adolescentul a acţionat trăgaciul armei îndreptate spre copilul de şase ani, care a murit pe loc în urma împuşcăturii.

Conform aceleiaşi surse, cei doi copii s-au jucat câteva ore la calculator, iar apoi cel mare, de 14 ani, i-a propus băieţelului să se joace cu arma de vânătoare a tatălui său.

"Băiatul cel mare a deschis cutia în care se afla arma tatălui său şi a luat-o, apoi a îndreptat-o spre copilul de şase ani şi a tras, acesta murind pe loc", a declarat comisarul Claudia Radu.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, rezultă că incidentul a avut loc în casa adolescentului care a tras cu arma, iar victima este un vecin de-al său. Ancheta arată că tatăl adolescentului are permis de port-armă pentru arma de vânătoare respectivă.

Adolescentul în vârstă de 14 ani va fi cercetat pentru omor, iar tatăl lui, proprietarul armei, pentru omor din culpă, a declarat procurorul Eugen Iacobescu, care anchetează cazul.

Potrivit procurorului criminalist Eugen Iacobescu, de la Parchetul Tribunalului Olt, tatăl adolescentului care a tras cu arma a fost audiat de către anchetatori, chiar la locul incidentului, urmând ca aceştia să stabilească împrejurările în care arma a ajuns în mâinile copilului, dacă a fost asigurată în cutia din care a luat-o acesta, precum şi motivul pentru care arma era încărcată.

"Copilul în vârstă de 14 ani va fi cercetat pentru omor, iar tatăl său, proprietarul armei, va fi cercetat pentru omor din culpă", a spus procurorul Eugen Iacobescu, cel care anchetează cazul respectiv.

Conform sursei citate, adolescentul, care este în continuare în stare de şoc, va fi dus, în cursul zilei de astăzi, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

"Cercetările continuă la faţa locului şi am prelevat probele din încăperea unde a avut loc tragedia", a conchis procurorul.

Potrivit articolului 99 din Codul Penal, minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

Trupul neînsufleţit al copilului de şase ani împuşcat din joacă de băiatul de 14 ani a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Slatina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de şase ani, împuşcat mortal de un adolescent.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil de şase ani, împuşcat mortal de un adolescent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei