Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alte circa 500 kilograme de preparate din carne de porc provenită din Irlanda, retrase de la vânzare

Alte circa 500 de kilograme de preparate din carne de porc provenită din Irlanda au fost retrase de la vânzare, acestea fiind identificate, vineri, în urma controalelor inspectorilor sanitar-veterinari, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii sanitar-veterinari au făcut, vineri după-amiază, alte 422 de controale în unităţi de procesare, de vânzare cu amănuntul şi în depozite frigorifice. În urma acestor controale, inspectorii sanitar-veterinari au identificat şi sechestrat 484 de kilograme de preparate din carne, se arată într-un comunicat de sâmbătă al ANSVSA.

Tot vineri, inspectorii ANSVSA au identificat şi sechestrat alte 8,2 tone de produse provenite din lotul de carne de porc din Irlanda.

 

43 de tone de produse din carne de porc provenită din Irlanda, retrase de la vânzare 

Astfel, până în prezent au fost retrase de la vânzare aproape 43 de tone de produse din carne de porc provenită din Irlanda.

Preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş, declara, joi, că România a primit trei notificări oficiale în care se regăsesc 93,6 tone de carne de porc care provin din Irlanda, respectiv 3,6 tone aduse prin Belgia, 70 de tone prin Ungaria şi 20 de tone prin Italia. În urma controalelor, autorităţile române au mai depistat alte 40 de tone venite prin Franţa.

El a mai spus că, începând de miercuri, s-a dispus retragerea produselor care conţin carne de porc provenită din Irlanda. Roatiş a mai arătat că a fost înştiinţată Asociaţia Română a Cărnii şi s-a interzis importul de carne din Irlanda.

România a primit prima notificare privind carnea de porc contaminată cu dioxină provenită din Irlanda în 9 decembrie, în legătură cu un lot care a ajuns la depozitul unei firme din Capitală.

Şeful ANSVSA a declarat că, în urma unor studii realizate de specialiştii Uniunii Europene, a rezultat că un consum de 90 de zile de carne contaminate cu dioxină cu o concentraţie de peste 200% faţă de limita admisă nu crează probleme. Carnea contaminată cu dioxină nu poate fi recunoscută decât în urma probelor de laborator, a precizat Roatiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte circa 500 kilograme de preparate din carne de porc provenită din Irlanda, retrase de la vânzare.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte circa 500 kilograme de preparate din carne de porc provenită din Irlanda, retrase de la vânzare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei