Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coaliţie

Parteneriatul PD-L - PSD pentru România a fost semnat de Emil Boc şi Mircea Geoană

Parteneriatul PD-L - PSD pentru România a fost semnat, ieri după-amiază, de către liderii celor două formaţiuni, Emil Boc şi Mircea Geoană.

La ceremonia de semnare au participat şi membrii ai conducerii celor două formaţiuni.

Parteneriatul pentru România prevede că PSD şi PD-L vor elabora, în termen de 3 zile de la semnare, Programul de guvernare, cu măsurile anticriză, ce va fi adoptat în maxim 2 zile de forurile statutare ale celor două părţi şi că cele două formaţiuni vor avea candidaţi proprii la Preşedinţia României.

Articolul 1 al documentului arată că "se constituie Coaliţia «Parteneriatul pentru România», formată din PD-L şi Alianţa Politică PSD+PC, având ca scop, conform legii, asigurarea guvernării şi a sprijinului parlamentar corespunzător".

Parteneriatul pentru România prezintă mecanismul de funcţionare a Coaliţiei de guvernare dintre PD-L şi PSD, care "se asigură prin cooperarea pe plan politic, guvernamental, parlamentar şi la nivel local".

"Părţile vor elabora, în termen de 3 zile de la semnarea prezentului Protocol, Programul de guvernare care va cuprinde şi măsurile anticriză, ce va fi adoptat în maxim 2 zile de forurile statutare ale celor două părţi", se arată în document.

Un alt punct al parteneriatului menţionează că "părţile semnatare ale prezentului protocol vor avea candidaţi proprii la funcţia de Preşedinte al României, în alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în cursul anului 2009".

Prezentul Protocol este valabil pe durata mandatului Parlamentului ales la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 (2008 - 2012) şi intră în vigoare după semnarea sa de către preşedinţii celor două părţi, sub condiţia adoptării ulterioare de către părţi a Programului de guvernare.

Încetarea Protocolului are loc în următoarele situaţii: la expirarea duratei prevăzute la alin (1); prin convenţia părţilor; prin încălcarea, de către o parte, a prevederilor prezentului Protocol, a Programului de guvernare prevăzut la art.6. şi a altor înţelegeri ulterioare, constatate în cadrul BPCC.

Cooperarea dintre cele două părţi are la bază principiul asumării în comun a guvernării, printr-o colaborare la nivel parlamentar, guvernamental şi local, conform prevederilor constituţionale, legale şi ale Protocolului, părţile respectându-şi identitatea ideologică şi doctrinară, precum şi apartenenţa la familiile lor politice europene.

 

Obiectivele guvernării

Parteneriatul menţionează că obiectivele guvernării pe care se construieşte cooperarea dintre cele două partide sunt următoarele: asigurarea unui climat economic de stabilitate, în contextul crizei economice globale, protejarea locurilor de muncă, prioritate a perioadei următoare, precum si crearea de noi locuri de muncă, inclusiv în mediul rural, protejarea şi creşterea graduală a puterii de cumpărare a populaţiei, asigurarea unui sistem fiscal echitabil prin menţinerea cotei existente de 16% şi acordarea de compensaţii şi deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici precum şi reducerea numărului de taxe şi impozite; adoptarea unui regim riguros de cheltuire a banului public şi trecerea la elaborarea bugetului de stat în sistem multianual; asigurarea resurselor financiare necesare susţinerii sistemului pensiilor de stat, inclusiv prin cuprinderea în această categorie a pensiilor din agricultură, avându-se în vedere principiile contributivităţii şi solidarităţii; continuarea procesului de reformă în domeniul justiţiei in vederea garantării independenţei acesteia, neimplicării politicului în actul de justiţie şi asigurării accesului egal al tuturor cetăţenilor la justiţie; descentralizarea, inclusiv financiară, a administraţiei publice prin delimitarea clară a competenţelor, pe principii europene, în scopul creşterii autonomiei administrative cu respectarea principiului subsidiarităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriatul PD-L - PSD pentru România a fost semnat de Emil Boc şi Mircea Geoană .
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parteneriatul PD-L - PSD pentru România a fost semnat de Emil Boc şi Mircea Geoană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parteneriatul - CUI ??? trimis de
(16 dec 2008, 08:07:56
Amandoua partide au inceput cu stangul. Aceasta legatura monstruoasa va crea si in viitor probleme. Pentru alegerea lui basi... (la presedintie) se vor sacrifica foarte multe. DACA URMEAZA O DICTATURA PRIN REVIZUIREA CONSTITUTIEI ASTA VOM AFLA. Asta inseamna sa votam fara a cunoaste datele problemei. Aici intru si eu. Politica este o cur... dar... . . Urmeaza doi ani de criza, alegerea lui basi..., revizuirea constitutiei la propunerea pdlului prin basi..., DUNEZEU SA AJUTE ROMANIA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei